Sebastian Ghita si Iulian Badescu, achitati in dosarul Asesoft. Decizia nu este definitiva

badescu-ghitaFostul deputat Sebastian Ghiță și fostul primar al municipiului Ploiești, Iulian Bădescu, au fost achitați de Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) în dosarul privind finanțarea ilegală a clubului Asesoft Ploiești de la bugetul administrației locale.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel de către DNA.

Ghiță fusese acuzat de dare de mită, instigare la abuz în serviciu și spălare de bani, în timp ce Bădescu – pentru luare de mită și abuz în serviciu, având drept consecință obținerea pentru altul a unui folos necuvenit.

Instanța a dispus ridicarea sechestrului pus de DNA pe bunurile celor doi, respectiv proprietăți imobiliare, conturi și active.

DNA Ploiești ceruse condamnarea lui Sebastian Ghiță la un maxim posibil, respectiv 10 ani de închisoare.

  • Ce acuzații au fost aduse de către procurori

Potrivit DNA, în cursul anului 2013, Iulian Bădescu, în calitate de primar al Ploieștiului și ordonator principal de credite, instigat de Sebastian Ghiță, a acordat ilegal clubului CSU Asesoft Ploiești — controlat de Ghiță — o finanțare nerambursabilă suplimentară de la bugetul local în sumă de 1.500.000 lei. Finanțarea a avut loc în contextul unei selecții de proiecte privind programul ‘Promovarea sportului de performanță’, organizată de Clubul Sportiv Municipal Ploiești, aflat sub autoritatea Consiliului Local Ploiești.

„Pentru alocarea sumei respective de bani, inculpatul Bădescu Iulian a pretins și primit de la inculpatul Ghiță Sebastian Aurelian, prin intermediul unei societăți comerciale controlate de acesta din urmă, un imobil (casă de locuit) situat în municipiul Ploiești, în valoare de 1.041.600 lei, sumă din care Bădescu Iulian a suportat personal doar 124.000 lei. Pentru a nu exista suspiciuni cu privire la modul fraudulos de dobândire, imobilul respectiv a făcut obiectul unei pretinse promisiuni bilaterale de vânzare-cumpărare, încheiată în luna august 2013, între două firme controlate de cei doi inculpați”, susține DNA.

Conform procurorilor, Sebastian Ghiță a disimulat, în perioada septembrie 2013 — ianuarie 2014, adevărata natură a provenienței imobilului, prin efectuarea unor plăți reprezentând cesionarea fictivă a unei mărci înregistrate la OSIM, din contul unei firme controlate de acesta către o societate administrată în fapt de Iulian Bădescu.

Ulterior, fostul primar al Ploieștiului a transferat această sumă de bani către o altă societate controlată de deputatul Sebastian Ghiță, justificându-se astfel plata contravalorii imobilului dat cu titlu de mită.

Despre Autor

Ziarul de Ploiești (zdp.ro) este continuarea firească a publicației online, Max-Media.ro, care a apărut pe 1 martie 2011, din dorinţa de a oferi publicului un produs media de calitate. Oferim ştiri locale din Prahova, Brașov, Dâmbovița și Buzău. Ne puteți găsi la +40745144044 sau pe e-mail: contact@zdp.ro

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *