Scandalul provocat de unionisti si jandarmi, parte a unui scenariu sau doar o intamplare nefericita?

foto-protestPlatforma Unionistă Acțiunea 2012 a organizat, sâmbătă, marșul „Luptă pentru Basarabia”. După ce a ieșit o mică altercație între aceștia și jandarmi, organizatorii marșului au rămas peste noapte în Piața Universității și au dat un fel de ultimatum. Ei cer un răspuns de la liderii politici pe tema unirii României cu Republica Moldova, până duminică, la ora 14:00.

„Dacian Cioloș, Liviu Dragnea, Alina Gorghiu, Călin Popescu-Tăriceanu, Traian Băsescu și Nicușor Dan sunt chemați de unioniștii din stradă să își asume Unirea ca proiect de țară. Termenul-limită pentru un răspuns din partea liderilor principalelor formațiuni politice din România anunțat de unioniști, este duminică, ora 14,00. Manifestanții care au ridicat baricadă la Piața Universității din București precizează că vor rămâne în stradă până când premierul României și reprezentanții partidelor politice își vor asuma clar că vor susține o Declarație de unire cu Republica Moldova, adoptată de Parlamentul României și că vor trata Unirea ca proiect de țară cu toți pașii concreți aferenți acestui proiect național”, se arată într-un comunicat transmis de Platforma Unionistă Acțiunea 2012.

Marșul de sâmbătă a fost autorizat, potrivit Jandarmeriei, între orele 14,00 și 17,30 pe traseul Hanul lui Manuc-Piața Universității-Piața Română-Piața Victoriei, iar între orele 17,30 și 18,00 pentru susținerea de alocuțiuni în Piața Victoriei.

george-simion-jandarmi

Ulterior, după ce manifestanții au ajuns în zona Piața Victoriei, cinci dintre ei au fost ridicați de jandarmi și duși la secția de poliție, printre aceștia și George Simion (vezi foto).

Căpitanul Mihai Vornicu de la Jandarmeria Capitalei a declarat, sâmbătă, că președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012 și alți trei participanți au fost amendați cu câte 3000 de lei pentru tulburarea ordinii publice. 

„Platforma Unionistă a organizat un marș, urmat de protest, pe traseul Piața Unirii — Piața Romană — Piața Victoriei, unde, la un moment dat, în apropiere de Piața Victoriei, un grup de aproximativ 5-10 persoane au încercat să intre pe Calea Victoriei, forțând astfel cordonul de jandarmi. Prin echipele de dialog aflate la fața locului s-a discutat cu aceștia, li s-a explicat calea legală, aceștia nu au înțeles, după care s-a acționat punctual, iar cele cinci persoane au fost extrase din rândul manifestanților și conduse la sediul Secției 4 Poliție pentru a li se stabili identitatea și a se lua măsuri legale, drept pentru care patru persoane au fost sancționate, conform legii privind organizarea adunărilor publice, cu câte 3.000 de lei fiecare”, a spus Vornicu, într-o declarație de presă.

El a menționat că, având în vedere că o parte dintre manifestanți au ales să își continue protestul la Piața Universității, Jandarmeria le va permite manifestarea neautorizată câtă vreme nu se ocupă „căi de comunicații”.

Ministrul de Interne deja a cerut un raport detaliat despre intervenția jandarmilor.

sursa: Agerpres

Despre Autor

Ziarul de Ploiești (zdp.ro) este continuarea firească a publicației online, Max-Media.ro, care a apărut pe 1 martie 2011, din dorinţa de a oferi publicului un produs media de calitate. Oferim ştiri locale din Prahova, Brașov, Dâmbovița și Buzău. Ne puteți găsi la +40745144044 sau pe e-mail: contact@zdp.ro

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *