Rosal Ploiesti colecteaza selectiv deseurile. Cetatenii pot contribui la un oras mai curat ! (VIDEO)

Prin contractul semnat cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Parteneriatul pentru Managementul Deșeurilor Prahova”, Rosal Ploiești s-a obligat să asigure colectarea selectivă la nivelul municipiului și în celălalte localități unde operează, lucru care s-a făcut prin amenajarea unor  sisteme moderne. 

În acest moment, Rosal asigură:

Reciclare materiale refolosibile

 hârtie și cartoane;
 ambalaje plastic;
 cutii aluminiu;
 sticlă.

Precolectare și colectare selectivă a deșeurilor reciclabile și inerte

 deșeuri reciclabile;
 deșeuri din construcții și demolări;
 recipienți de colectare/utilaje pentru compactare.

Suport reciclare

 Recipienți colectare/ utilaje pentru compactare
 prese staționare/ verticale/ orizontale, compactare deșeuri reciclabile
(hârtie, carton, PVC, aluminiu).
 Sisteme subterane cu recipienți pentru colectare selectivă

Pentru facilitarea procesului de colectare selectivă şi de familiarizare a populaţiei cu acest sistem, deşeurile sunt colectate pe două fracţii: umedă (alte tipuri de deşeuri menajere, nereciclabile) şi solidă (hârtie/carton, plastic, metal, sticlă).

Reciclarea reprezintă o soluție pentru micșorarea facturilor de salubrizare. 

Astfel, populaţiei şi agenţilor economici li se oferă posibilitatea de a colecta deşeurile menajere, care nu se pot valorifica, separate de deşeurile reciclabile (ex. hârtie/carton, plastic, metal). Acestea din urmă vor fi valorificate prin agenţi economici autorizaţi.

Programul de colectare selectivă a deșeurilor a fost implementat în următoarele localități din Prahova: Ploiești, Boldești Scăieni,  Slănic, Plopeni, Aluniș, Ariceștii Rahtivani, Bărcănești, Berceni, Bertea, Blejoi, Bucov, Cocorăștii Colț, Cocorăștii Misli, Cosminele, Dumbrăvești, Filipeștii de Pădure, Filipeștii de Târg, Florești,  Gorgota, Lipănești, Măgureni, Mănești, Olari, Păulești, Poienarii Burchii, Puchenii Mari, Scorțeni, Șirna, Ștefești, Târgșorul Vechi, Tinosu, Vâlcănești, Valea Doftanei și Vărbilău.

URMĂRIȚI MAI JOS UN MATERIAL VIDEO DE CONȘTIENTIZARE A POPULAȚIEI PRIVIND MODUL DE SELECTARE:

colectare-selectiva-deseuri-Rosal

(P)

Despre Autor

Ziarul de Ploiești (zdp.ro) este continuarea firească a publicației online, Max-Media.ro, care a apărut pe 1 martie 2011, din dorinţa de a oferi publicului un produs media de calitate. Oferim ştiri locale din Prahova, Brașov, Dâmbovița și Buzău. Ne puteți găsi la +40745144044 sau pe e-mail: contact@zdp.ro

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *