Roberta Anastase a fost aleasa vicepresedinte intr-o organizatie importanta pentru Romania

Roberta-AnastaseÎn perioada 4-6 Iulie, la Istanbul, a avut loc Adunarea Generală a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră. Agenda reuniunii cuprinde aprobarea documentelor programatice, alegerea vicepreşedinţilor, a vicepreședintelui însarcinat cu problemele financiare şi a secretarului general adjunct responsabil cu problemele organizatorice.

Dezbaterile generale au vizat securitatea la Marea Neagră si rolul parlamentelor in asigurarea unui climat de securitate si pace in regiune.

În cadrul plenarei, desfășurate ieri, 5 iulie, doamna deputat Roberta Anastase – președintele delegației Parlamentului României, a fost aleasă în funcția de vicepreședinte al APCEMN.

​În cadrul intervenției sale, doamna deputat Anastase a subliniat rolul crucial pe care Parlamentele statelor membre îl au în asigurarea şi menținerea unui climat de stabilitate şi securitate în regiunea Marii Negre.

„Asigurarea securității cetățenilor reprezintă cea mai importanta preocupare a noastră. Din păcate, terorismul a devenit parte a vieții noastre de zi cu zi. Citește și: Roberta Anastase – Președinte al Delegației Parlamentului României, la Istanbul Este un gând devastator, dar, in același timp, este o modalitate de a spune ca acțiunea noastră de combatere nu trebuie doar continuata ci dezvoltată si diversificata. Natura multidimensionala si complexa a amenințărilor actuale este o provocare centrală pentru noi toți. Este importanta utilizarea cooperării pentru dezvoltare ca instrument pentru prevenirea, gestionarea si soluționarea crizelor, pentru a raspunde nevoilor umanitare si pentru a construi o pace durabilă”, a concluzionat Roberta Anastase.

 

Despre Autor

Ziarul de Ploiești (zdp.ro) este continuarea firească a publicației online, Max-Media.ro, care a apărut pe 1 martie 2011, din dorinţa de a oferi publicului un produs media de calitate. Oferim ştiri locale din Prahova, Brașov, Dâmbovița și Buzău. Ne puteți găsi la +40745144044 sau pe e-mail: contact@zdp.ro

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *