Rafinariile din Prahova, amendate cu peste 300.000 lei. Mirosul rezista in Ploiesti…

poluare_Prahova_amenziPotrivit unui raport al Comisariatului Județean Prahova al Gărzii Naționale de Mediu transmis, luni, presei, în 2016 au fost efectuate 20 de inspecții pentru verificarea respectării condițiilor impuse prin actele de reglementare referitoare la emisiile de poluanți în atmosferă.

„În urma acțiunilor de control au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 315.000 lei la Rafinăria Petrobrazi, pentru că nu a luat măsuri pentru limitarea emisiilor în atmosferă, la Rafinăria Petrotel Lukoil și Lukoil Energy &Gas pentru depășirea valorilor limită impuse în actele de reglementare pentru indicatorul NOx. Pe amplasamentul celor 3 rafinării există surse de emisii din categoria emisiilor difuze/nedirijate asociate proceselor de epurare, transferului, stocării și manevrării produselor petroliere, golirii rapide a gazelor de la camerele de cocsare, depozitelor de deșeuri periculoase”, se arată în raportul citat.

În 2015, aceeași instituție a dat amenzi în valoare de 330.000 de lei…

CITEȘTE ȘI: Vezi care sunt poluatorii amendati de Garda de Mediu Prahova, pentru emisii nocive in aer

De asemenea, Garda de Mediu Prahova informează că a efectuat, anul trecut, șase inspecții pentru verificarea îndeplinirii obligațiilor privind închiderea depozitelor de deșeuri periculoase, aplicând amendă în cazul rafinăriei Steaua Română SA Câmpina pentru nerealizarea măsurii privind dezafectarea depozitelor de deșeuri industriale periculoase și ecologizarea zonelor aferente acestora.

Inspectorii au înaintat o sesizare penală către organele competente pentru sancționarea unor fapte privind degradarea mediului cu încălcarea legii privind eliminarea deșeurilor periculoase și întreținerea ulterioară a spațiilor de eliminare în cazul rafinăriei Steaua Română SA Câmpina.

„Rompetrol Rafinare SA Rafinăria Vega a solicitat și obținut acord de mediu pentru reabilitarea și amenajarea zonei de teren din incintă pe care sunt amplasate depozitele de deșeuri industriale periculoase și în urma acțiunilor de control GNM a aplicat o sancțiune contravențională pentru nerespectarea prevederilor stabilite în acordul de mediu, sancțiune care este contestată în instanță. Pentru Rafinăria Astra Română, APM Prahova a stabilit obligații de mediu la încetarea activității, care includ și măsuri pentru reabilitarea amplasamentului depozitului de deșeuri periculoase; obligațiile stabilite pentru depozitul de deșeuri au fost contestate în instanță, societatea motivând că depozitul nu se mai află în proprietatea acesteia”, se mai spune în raportul menționat.

CITEȘTE ȘI: Agentia pentru Protectia Mediului incearca sa explice unde exista poluare in Ploiesti si arata inspre rafinarii

Despre Autor

Ziarul de Ploiești (zdp.ro) este continuarea firească a publicației online, Max-Media.ro, care a apărut pe 1 martie 2011, din dorinţa de a oferi publicului un produs media de calitate. Oferim ştiri locale din Prahova, Brașov, Dâmbovița și Buzău. Ne puteți găsi la +40745144044 sau pe e-mail: contact@zdp.ro

Alte Știri

1 Comentariu

  1. Pingback: Ne meritam locul: Ploiesti, orasul cu cea mai scazuta calitate a aerului din Romania - Stiri Prahova, Max Media Ploiesti

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *