Primarul din Baicoi va fi suspendat din functie, daca secretarul administratiei locale si Prefectura Prahova isi fac datoria

Ciprian Statescu (2)Primarul oraşului Băicoi, Ciprian Stătescu, a primit o condamnare definitivă în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru conflict de interese, în februarie 2014.

Magistraţii Curţii de Apel Ploieşti au respins apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina şi de inculpatul Ciprian Stătescu împotriva sentinţei pronunţate în data de 28 ianuarie, de instanţa de fond, prin care primarul a fost condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare.

Decizia este definitivă.

CITEȘTE ȘI: Primarul din Baicoi risca sa isi piarda mandatul pentru ca a fost condamnat la inchisoare cu suspendare

Primarul din Baicoi, trimis in judecata pentru afaceri in familie

Conform unei decizii a Curții Constituționale a României, un ales își pierde funcția ” în momentul condamnării cu suspendare a unui ales local, primarul sau consilierul, fie el local sau județean, președintele de Consiliu județean se plasează în afara cadrului legal de exercitare a funcției, indiferent de forma pedepsei – cu sau fără executare. Concret, în cazul în care unui ales local i se aplică o condamnare cu suspendare și nu i-ar înceta mandatul, ar însemna că i se aplică un privilegiu, „împrejurare care este de natură să nesocotească prevederile art.16 alin (1), (2) și (3) din Constituție”.

Procedura prevede că secretarul Primăriei Băicoi va trimite o notă către Prefectura Prahova, care ia act de decizia instanței și decide vacantarea funcției de primar. Urmează, în mod normal, alegeri anticipate.

Până atunci, conducerea administrației locale ar putea fi preluată de actualul viceprimar, Marius Constantin.

Despre Autor

Ziarul de Ploiești (zdp.ro) este continuarea firească a publicației online, Max-Media.ro, care a apărut pe 1 martie 2011, din dorinţa de a oferi publicului un produs media de calitate. Oferim ştiri locale din Prahova, Brașov, Dâmbovița și Buzău. Ne puteți găsi la +40745144044 sau pe e-mail: contact@zdp.ro

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *