Primaria Campina a construit un bloc de necesitate, dar s-a impotmolit cand sa convinga beneficiarii sa se mute!

bloc necesitate CampinaCe se întâmplă când pui carul înaintea boilor? La această întrebare ar putea răspunde Primăria Câmpina. Pentru că a construit un bloc de necesitate, dar acum nu prea are pe cine să ducă acolo…

Această construcție, care a costat aproximativ 9,5 milioane de lei (peste 2 milioane de euro, dintr-un credit BRD), a avut un singur scop: să poată fi mutați câmpinenii din blocurile cu bulină, pe o perioadă limitată, pentru ca acele clădiri să fie consolidate.

Ideea a fost bună, numai că autoritățile au ignorat o problemă importantă.

Mai exact, au finalizat blocul de necesitate, dar nu au obținut acordul locatarilor care urmau să fie mutați aici. Care, acum, refuză condițiile oferite de Primăria Câmpina.

„Există mai multe clădiri cu bulină, pe străzile Eminescu și Schelelor. Noi am discutat cu cei de pe Schelelor, unde sunt vreo 88 de familii. Le-am spus că îi ajutăm în mod gratuit pe cei cu venituri mici, să le consolidăm cele două blocuri turn și apartamentele, dar cu o condiție. Când vor veni înapoi, nu au voie să vândă proprietățile, pentru că altfel le vom cere sumele investite din bugetul local. Și chiar dacă sunt conștienți că stau în clădiri cu risc seismic, locatarii ne-au refuzat. Urmează să discutăm și cu cei de pe strada Eminescu.”, a declarat pentru max-media.ro, col (r) Marian Dulă, consilierul personal al primarului din Câmpina.

Blocul de necesitate trebuia să fie gata în luna august 2016, conform contractului de execuție, asumat de firma SC Victor Construct SRL Botoșani.

Primăria Câmpina a acceptat, ulterior, mai multe prelungiri ale termenului de finalizare.

Suntem în plină iarnă, însă, și blocul nu are încă utilități.

Nu se știe exact dacă sunt probleme cu realizarea branșamentelor la apă, canalizare și electricitate, care trebuie aduse cu mari investiții și cu deranj urbanistic, prin săpături pe străzile adiacente.

De exemplu, apa poate fi luată doar de pe strada Sălaj, unde există debitul necesar, numai că o conductă ar trebui să ocolească mai multe proprietăți private, inclusiv parcarea de la Kaufland.

De asemenea, rețeaua de electricitate ar trebui adusă, subteran, din Bulevardul Bălcescu, cu mari eforturi financiare și multe probleme tehnice de rezolvat.

Există posibilitatea reală ca Primăria Câmpina să nu mai vrea să facă investiții și în utilități, până nu va fi sigură că are pe cine să mute în blocul de necesitate. Adică exact zicala de care vă spuneam la început: carul pus înaintea boilor…

FOTO: Campinatv.ro

Despre Autor

Ziarul de Ploiești (zdp.ro) este continuarea firească a publicației online, Max-Media.ro, care a apărut pe 1 martie 2011, din dorinţa de a oferi publicului un produs media de calitate. Oferim ştiri locale din Prahova, Brașov, Dâmbovița și Buzău. Ne puteți găsi la +40745144044 sau pe e-mail: contact@zdp.ro

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *