Prahova: Razie a politistilor in patru comune din vestul judetului. Afla ce s-a descoperit (VIDEO)

Razie politie agenti economici PrahovaPolițiștii au organizat o acțiune pentru combaterea comerțului ilicit. Au fost aplicate sancțiuni în valoare de aproape 300.000 de lei și a fost întocmit un dosar penal.

Joi, 16 iunie, polițiștii din cadrul Secției Rurale nr. 2 Florești și Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul luptătorilor S.A.S., au desfășurat o razie pentru combaterea actelor de comerț ilicit.

Acțiunea de control a vizat 23 de  agenți economici din comunele Florești, Filipeștii de Pădure, Filipeștii de Târg și Măgureni.

În urma verificărilor, au fost constatate 58 de abateri contravenționale, pentru care au fost aplicate sancțiuni în valoare de aproape 300.000 de lei.

Polițiștii au indisponibilizat bunuri în valoare de aproape 20.000 de lei, constând în băuturi alcoolice și răcoritoare, produse alimentare, tutun și bunuri de uz casnic. De asemenea, au fost confiscați aproape 4.000 de lei și au fost retrase de la vânzare produse în valoare de 3.200 de lei.

Acțiunea s-a desfășurat în colaborare cu reprezentanți ai C.J.P.C. Prahova, cu sprijinul Grupării Mobile de Jandarmi Ploiești.

Exemple:

  • În urma verificărilor în comuna Filipeștii de Târg, polițiștii au descoperit că într-un imobil din satul Mărgineni, o femeie domiciliată la acea adresă desfășoară acte de comerț fără a deține vreun aviz de funcționare sau înființare ca și persoană juridică. Marfa, în valoare de aproape 7.000 de lei, a fost confiscată, în cauză fiind demarate cercetări pentru infracțiunea de evaziune fiscală.
  • Verificând activitatea unui agent comercial din comuna Florești, s-a constatat că acesta nu respectă prevederile legale în ceea ce privește corecta informare a consumatorilor despre produsele oferite spre vânzare. Activitatea magazinului a fost suspendată pentru 3 luni, fiind, totodată, aplicată o sancțiune în valoare de 10.000 de lei.

Despre Autor

Ziarul de Ploiești (zdp.ro) este continuarea firească a publicației online, Max-Media.ro, care a apărut pe 1 martie 2011, din dorinţa de a oferi publicului un produs media de calitate. Oferim ştiri locale din Prahova, Brașov, Dâmbovița și Buzău. Ne puteți găsi la +40745144044 sau pe e-mail: contact@zdp.ro

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *