Prahova: Nici fabricile de prelucrare a lemnului nu respecta legea. Amenzi la unitati din Breaza si Maneciu

furt lemne DambovitaPolițiștii Serviciul de Ordine Publică au acționat împreună specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Ploieşti şi al Direcţiei Silvice Prahova, precum și cu militari jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Matei Basarab Ploieşti. În cadrul activităților au fost verificate trei parchete de exploatare (suprafața de pădure în care se fac recoltări legale de masă lemnoasă), aparținând unor firme din Măneciu și Breaza.

Astfel, la prima dintre acestea s-a constatat că nu ar fi respectat tehnologia de exploatare şi traseul de scos apropiat și nici prevederile Legii nr. 171/2010 şi ale H.G. nr. 470/2014 în ceea ce priveşte modul de completare al avizelor de însoţire a materialelor lemnoase, motiv pentru care agentul economic a fost sancţionat de Garda Forestieră Ploieşti cu avertisment, iar de polițiști cu o amendă în valoare de 1.000 lei, în conformitate cu prevederile art. 21 lit. d din Legea nr. 171/2010.  

Cu privire la cea de-a doua firmă, s-a stabilit că nu ar fi amplasat panoul cu principalele date referitoare la parchetul aflat în exploatare, conform prevederilor şi specificaţiilor prevăzute în instrucţiunile privind termenele, modalităţile şi perioadele de colectare, scoatere şi transport al materialului lemnos și nici nu ar fi respectat prevederile legale referitoare la modul de completare al avizelor de însoţire a materialelor lemnoase. În acest caz, Garda Forestieră Ploieşti a sancţionat-o cu o amendă în valoare de 1.000 lei, în conformitate cu prevederile art. 18, lit. d, din Legea nr. 171/2010, iar polițiștii cu o amendă în valoare de 1.000 lei, în conformitate cu prevederile art. 21, lit. d, din aceeași lege.

Nici cea de-a treia societate comercială controlată nu a respectat tehnologia de exploatare şi traseul de scos apropiat prevăzut în autorizaţia de exploatare şi schiţa parchetului şi nici nu a amplasat panoul cu principalele date referitoare la parchetul aflat în exploatare, situație în care a fost sancţionată de Garda Forestieră Ploieşti cu o amendă în valoare de 2.000 lei, în conformitate cu prevederile art. 17, lit. a, din Legea nr.171/2010, şi cu avertisment în conformitate cu prevederile art. 18 lit. d din același act normativ.

Despre Autor

Ziarul de Ploiești (zdp.ro) este continuarea firească a publicației online, Max-Media.ro, care a apărut pe 1 martie 2011, din dorinţa de a oferi publicului un produs media de calitate. Oferim ştiri locale din Prahova, Brașov, Dâmbovița și Buzău. Ne puteți găsi la +40745144044 sau pe e-mail: contact@zdp.ro

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *