Politistii din Prahova si-au luat adio de la chestorul Viorel Dosaru si il asteapta pe noul sef

Viorel_Dosaru_chestorDupă aproape patru ani la conducerea IPJ Prahova, chestorul Viorel Dosaru a spus adio funcției pe  care o ocupa și se gândește deja la numirea în funcția de subsecretar de stat în MAI, parafată astăzi prin apariția în Monitorul Oficial al României a deciziei premierului Cioloș.

Despre această mutare se auzise de mai mult timp, așa că nimeni nu a fost găsit nepregătit. Nici Dosaru și nici subalternii.

În plus, șeful IPJ Prahova este un apropiat al actualului ministru de Interne, Petre Tobă.

Din păcate, perioada Viorel Dosaru la șefia IPJ Prahova va fi asociată, de acum încolo, cu arestările și cercetările penale efectuate de către DNA Ploiești asupra unor angajați ai inpectoratului, printre care îi amintim pe Adrian Rădulescu (fostul adjunct al lui Dosaru), pe Emanuel Saghel (ofițer BCCO), pe Marin Tudorică (șef Poliție Sinaia) și pe adjunctul său, Ionuț Roșca, pe Dorian Doman (Poliția Câmpina) și chiar pe șeful  Serviciului Județean Anticorupție Prahova, Constantin Ispas.

De asemenea, numele de-acum fostului șef al inspectoratului se leagă și de alt dosar penal, unde a apărut în niște stenograme, alături de alte personaje importante din Parchete și Poliție, în calitate de posibil suspect al dezvăluirii de informații către anumiți infractori. Până la urmă, acel dosar a fost clasat din lipsă de probe.

În locul lui Viorel Dosaru, la comanda IJP Prahova rămâne Eduard Mirițescu, un apropiat al acestuia, dar numai pe o perioadă limitată, până la numirea unui nou șef.

Despre Autor

Ziarul de Ploiești (zdp.ro) este continuarea firească a publicației online, Max-Media.ro, care a apărut pe 1 martie 2011, din dorinţa de a oferi publicului un produs media de calitate. Oferim ştiri locale din Prahova, Brașov, Dâmbovița și Buzău. Ne puteți găsi la +40745144044 sau pe e-mail: contact@zdp.ro

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *