Ploiesti: S-a activat si Comandamentul de deszapezire al municipiului. Afla ce decizii a luat

comandament deszapezire PloiestiCOMUNICAT DE PRESĂ

Comandamentul de deszăpezire al municipiului Ploiești s-a întrunit astăzi, 06 ianuarie a.c., la ora 14.00 la sediul primăriei, la acțiune fiind prezenți reprezentanți ai conducerii administrației publice locale, directorii instituțiilor subordonate Consiliului Local – RASP, SC SGU SA Ploiești, SC TCE SA, Poliția Locală, unități spitalicești, reprezentanții ai Poliției Municipiului Ploiești și Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Șerban Cantacuzino” Prahova și ai principalilor operatori de servicii publice din municipiu.

În cadrul discuțiilor s-au analizat și stabilit, conform ultimelor date prezentate din teren, modul de intervenție pentru combaterea poleiului și a zăpezii pe principalele artere de circulație din oraș, poduri, dar și pe străzile secundare.

În acest sens, factorii implicați în activitatea de deszăpezire la nivelul municipiului Ploiești acționează, în prezent, conform Planului de măsuri pentru desfășurarea normală a activității rutiere în municipiul Ploiești în iarna 2016 – 2017, având la dispoziție 18 utilaje cu lamă și sărăriță, 10 sărărițe cu lamă, 10 freze pentru degajarea trotuarelor, 6 excavatoare care acționează în cartiere și un efectiv de 200 de lucrători ai operatorului de salubritate pregătiți să intervină ori de câte ori este necesar.

În cadrul activităților de deszăpezire stabilite pentru data de 6 ianuarie a.c, se va acționa în mod deosebit în cartierele din municipiul Ploiești, urmând ca în perioada imediat următoare, acțiunile să fie concentrate în mod special pe zona unităților de învățământ (școli, grădinițe, licee, creșe, etc.) în vederea reluării în bune condiții a activității școlare, nefiind neglijate celelalte zone în care se impune intervenția echipajelor noastre.

În același timp, municipalitatea face apel la ploieșteni să își parcheze mașinile, astfel încât să nu împiedice accesul utilajelor de deszăpezire. Totodată, în vederea evitării problemelor de trafic rutier, recomandăm cetățenilor utilizarea cu precădere a mijloacelor de transport local în comun de persoane.

Pentru probleme deosebite, persoanele în vârstă sau aflate în dificultate pot să apeleze Dispeceratul Poliției Locale Ploiești, la numărul de telefon 0244/954, pentru a se putea interveni în mod operativ. De asemenea, cetățenii sunt rugați să solicite intervenții necesare pentru înlăturarea zăpezii de pe carosabil la Dispeceratul Primăriei Municipiul Ploiești, la numărul de telefon 0244/984.

 

Despre Autor

Ziarul de Ploiești (zdp.ro) este continuarea firească a publicației online, Max-Media.ro, care a apărut pe 1 martie 2011, din dorinţa de a oferi publicului un produs media de calitate. Oferim ştiri locale din Prahova, Brașov, Dâmbovița și Buzău. Ne puteți găsi la +40745144044 sau pe e-mail: contact@zdp.ro

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *