Parlamentul a dezincriminat conflictul de interese pentru cei care si-au angajat rudele inainte de 2013

camera-deputatilorPSD și PNL au votat din nou împreună! Plenul reunit al celor două Camere, întrunit miercuri, a adoptat cu 306 voturi „pentru” şi o abţinere proiectul de lege prin care aleşii care şi-au angajat rudele la cabinetul parlamentar înainte de 21 august 2013 nu pot fi acuzaţi de conflict de interese.

Potrivit iniţiativei, interdicţiile introduse prin art. 38 alin. 11 au intrat în vigoare şi produc efecte juridice începând de la data de 21 august 2013, iar actele şi faptele juridice încheiate ori, după caz, săvârşite de deputaţi sau senatori înainte de această dată ‘‘nu pot genera alte efecte juridice decât cele prevăzute de Legea 96/2006 în vigoare la data încheierii sau, după caz, a săvârşirii ori producerii lor, având în vedere faptul că anterior modificărilor introduse prin Legea 219/2013 nu a existat nicio restricţie cu privire la personalul angajat la birourile parlamentare, deputaţii şi senatorii putând dispune fără nicio constrângere legală asupra angajării acestora”.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) nu susţine iniţiativa, considerând că modificările propuse sunt în totală contradicţie cu dispoziţiile art. 70 şi 71 din Legea nr. 161/2003 şi ale art. 301 din Codul Penal – prevederi care reglementează conflictul de interese în materie administrativă şi penală.

În momentul de față, Camera Deputaților are 378 de membri, din care PSD 143 deputați, PNL – 117, UNPR – 27, ALDE – 23, UDMR – 17, Minorități – 17 și neafiliați – 23.

Despre Autor

Ziarul de Ploiești (zdp.ro) este continuarea firească a publicației online, Max-Media.ro, care a apărut pe 1 martie 2011, din dorinţa de a oferi publicului un produs media de calitate. Oferim ştiri locale din Prahova, Brașov, Dâmbovița și Buzău. Ne puteți găsi la +40745144044 sau pe e-mail: contact@zdp.ro

Alte Știri

1 Comentariu

  1. nelu

    Acest vot al conflictului de interese cu angajarea rudelor la cabinetul Parlamentar inainte de 21 August 2013 cit si votul pensiilor speciale pt.alesii locali,este pur si simplu imoral si contra legii ce fac Parlamentarii pt.a se diculpa de infractiunile f.grave care au fost comise de ei,si aceste voturi si legi ar trebui votat si de niste reprezentanti ai Poporului Roman,care platesc taxele si impozitele,de-i tin pe salarii f.mari pe acesti criminali,care nu au facut absolut nimic pt.Tara sau Popor,si au dat legi numai pt.ei personal sau aliatilor si complicii lor! Sa le fie rusine acesto lepre ordinare si nesimtiti fara margini!

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *