Ministrul Justitiei pune din nou in discutie Legea privind amnistia si gratierea

florin_iordache_ministrul_justitieiMinistrul Justiției, Florin Iordache, spune că va avea, astăzi, o discuție cu premierul Sorin Grindeanu cu privire la legea amnistiei și grațierii.

Acest act normativ original a fost depus spre validare în Parlament, în anul 2013.

După 9 luni de stat în sertarele comisiei de resort, proiectul de lege privind amnistia şi graţierea a fost respins, însă, în Camera Deputaţilor, cu 293 de voturi, 1 vot împotrivă şi o abţinere, în noiembrie 2014.

Actul normativ prevedea amnistierea infracţiunilor pedepsite cu până la 7 ani de stat în spatele gratiilor, ceea ce ar include și infracțiuni precum traficul de influență și abuzul în serviciu, pedepsite cu închisoare de la 2 la 7 ani. Ar fi exceptate de la amnistie pedepsele pentru infracţiuni grave, ca incestul, proxenetismul, pruncuciderea, coruperea sexuală, dar şi luarea de mită şi evaziunea fiscală.

Preşedintele Klaus Iohannis a spus că, dacă va fi votată, legea ar fi o catastrofă pentru democraţia românească.

În replică, Ministrul Justiției a răspuns că nu se poate spune că legea va fi o catastrofă atâta vreme cât nu se ştie cum va arăta actul normativ, ceea ce înseamnă că se va lucra la o variantă nouă.

 

Despre Autor

Ziarul de Ploiești (zdp.ro) este continuarea firească a publicației online, Max-Media.ro, care a apărut pe 1 martie 2011, din dorinţa de a oferi publicului un produs media de calitate. Oferim ştiri locale din Prahova, Brașov, Dâmbovița și Buzău. Ne puteți găsi la +40745144044 sau pe e-mail: contact@zdp.ro

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *