Liderul revolutiei cubaneze, Fidel Castro, a murit vineri seara. Avea 90 de ani

fidel_castroFidel Castro a murit vineri noaptea. Liderul istoric al Cubei avea 90 de ani. Actualul preşedinte al Cubei, Raul Castro, a fost cel care a făcut anunţul, informează presa oficială din Cuba, citată de CNN Español.

Anunțul a fost făcut într-o declarație scurtă la televiziunea de stat.

Fostul lider cubanez va rămâne mereu în istorie drept o personalitate controversată, dar și un revoluționar care a luptat toată viața pentru a transforma și a menține Cuba într-un stat socialist.

Fidel Castro, care s-a retras dupa 45 de ani în fruntea Cubei, a murit la vârsta de 90 de ani. Liderul cubanez s-a stins din viață, vineri noaptea, la ora locală 22:29.

Presedintele cubanez, Raul, a precizat că în următoarele ore vor fi făcute publice informațiile privind înmormântarea lui Fidel Castro, care va fi incinerat astăzi, așa cum a cerut.

Despre Autor

Ziarul de Ploiești (zdp.ro) este continuarea firească a publicației online, Max-Media.ro, care a apărut pe 1 martie 2011, din dorinţa de a oferi publicului un produs media de calitate. Oferim ştiri locale din Prahova, Brașov, Dâmbovița și Buzău. Ne puteți găsi la +40745144044 sau pe e-mail: contact@zdp.ro

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *