Liderii politici joaca la ruleta orgoliilor soarta Romaniei

Klaus-Iohannis-si-Liviu-DragneaE greu de înțeles cum funcționează mințile lui Iohannis și Dragnea, pentru că ambii sunt căpoși și orgolioși peste măsură. Din această cauză, deciziile lor sunt uneori impredictibile. La asta se mai adaugă și indivizii care le susură la ureche…

Dincolo de interpretările politice ale gestului făcut de președinte, care a refuzat să o nominalizeze pe Sevil Shhaideh ca prim-ministru (apropo, Constituția îi permite acest lucru), rămâne întrebarea logică de ce Iohannis a refuzat să spună măcar un singur motiv.

Și aici avem două variante: fie informațiile nu pot fi făcute publice, fie șeful statului a considerat că nu este necesar și că legea nu îl obligă să explice decizia luată.

Dacă informațiile nu pot fi făcute publice, pentru că țin de siguranța statului, atunci înțelegem gestul lui Iohannis de a tăcea.

Dacă, însă, e valabilă a doua variantă, lucrurile se îndreaptă într-o direcție greșită. Pentru că oamenii te judecă în funcție de ce înțeleg. Iar dacă președintele refuză să fie înțeles de prostime, e clar că vor urma speculații și acuzații.

Pe de altă parte, dacă PSD și Dragnea se încăpățânează să țină cu dinții de dna Shhaideh, atunci chiar au o problemă.

Pentru că apare întrebarea firească: Oare nu mai există alt specialist în ditamai partidul, calificat să preia frâiele guvernului?

Sigur, Iohannis si Dragnea sunt incompatibili. Din multe puncte de vedere. Unul e ardelean, celălalt oltean. Unul tace, altul turuie. Unul e molcom, celălalt fâșneț. Ș.a.m.d.

Dar dacă vor juca la ruleta orgoliilor soarta României, nu îi văd bine pe niciunul dintre ei. Iohannis nu a făcut prea multe ca șef al statului, în timp ce la Dragnea problema este că a făcut prea multe ca lider al PSD…

Într-un fel, își joacă ultima carte amândoi!

 

Despre Autor

Ziarul de Ploiești (zdp.ro) este continuarea firească a publicației online, Max-Media.ro, care a apărut pe 1 martie 2011, din dorinţa de a oferi publicului un produs media de calitate. Oferim ştiri locale din Prahova, Brașov, Dâmbovița și Buzău. Ne puteți găsi la +40745144044 sau pe e-mail: contact@zdp.ro

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *