Jurnalistii de la Antena 3, dati in judecata de sefa DNA, sunt nemultumiti si de magistratii Curtii de Apel Ploiesti

proces Kovesi vs jurnalisti Antena3Marți, 4 aprilie 2017, la Curtea de Apel Ploiești au avut termen de judecată jurnaliștii/ analiștii Antena 3 – Mihai Gâdea, Radu Tudor, Bianca Nae, Mugur Ciuvică – și Răzvan Savaliuc, de la portalul Lumea Justiției, care au fost dați în judecată de șefa DNA, Laura Codruța Kovesi. Primii trei nu au fost prezenți, mulțumindu-se să fie reprezentați de avocați.

Ziariștii au făcut apel la sentința Tribunalului București, care a stabilit că aceștia trebuie să-i achite reclamantei suma de 250.000 de lei, daune morale, pentru o emisiune TV în care au denigrat-o. 

Dosarul a fost strămutat de două ori, întâi la Curtea de Apel Pitești și, de o lună și jumătate, la Curtea de Apel Ploiești. 

La termenul de ieri, judecătorii au dispus anularea unor acte și menținerea altora, fapt care i-a nemulțumit profund pe jurnaliști.

Aceștia susțin că probele invocate de ei nu au fost luate în considerare până acum și că, în mod evident, <<prin încheierea nr.101/18.01.2017, Înalta Curte când a dispus strămutarea la Ploiești a dispus și “anulează actele de procedură îndeplinite în cauză de Curtea de Apel Pitești privind încuviințarea și/sau respingerea probelor, precum și încheierea din 11 ianuarie 2017 a aceleiași instanțe”>>.

În acest context, Răzvan Savaliuc a cerut un nou termen pentru a lua la cunoștință asupra actelor la care instanța a făcut referire, în timp ce avocata dnei Kovesi a spus că toate documentele respective sunt „arhicunoscute” și că se tinde spre o tergiversare a procesului.

Viitorul termen de judecată a fost stabilit pentru 11 aprilie, înainte de Paște.

Despre Autor

Ziarul de Ploiești (zdp.ro) este continuarea firească a publicației online, Max-Media.ro, care a apărut pe 1 martie 2011, din dorinţa de a oferi publicului un produs media de calitate. Oferim ştiri locale din Prahova, Brașov, Dâmbovița și Buzău. Ne puteți găsi la +40745144044 sau pe e-mail: contact@zdp.ro

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *