UPDATE: Inspectoratul Scolar Prahova sustine ca unitatile de invatamant din judet se deschid luni, cu mici exceptii

scoli-zapada-PrahovaInspectorul școlar general din Prahova, Nicolae Angelescu, a declarat în exclusivitate pentru max-media.ro că, sâmbătă, nu existau decât două cereri pentru amânarea reluării procesului de învățământ din județ.

„Avem înregistrată o solicitare din partea Primăriei Râfov, pentru ca școlile din comună să-și reia cursurile cu câteva zile întârziere, pe care o vom analiza, iar la Școala Ologeni există probleme la centrala termică. Duminică, vom ști exact unde se învață luni și unde nu”, a declarat șeful Inspectoratului Școlar Prahova pentru max-media.ro.

UPDATE (duminică 8 ianuarie): Nicolae Angelescu a precizat pentru max-media.ro că, sâmbătă seara, a avut loc ședința Comisiei Județene pentru Situații de Urgență Prahova, care a luat decizia că LUNI SE ÎNVAȚĂ. Acesta a precizat că singura școala care nu se poate deschide este cea din Ologeni, unde centrala termică nu poate fi reparată în timp util. „Vom mai avea o întâlnire în această după-amiază, dar e puțin probabil să se revină asupra deciziei de a se redeschide unitățile de învățământ din județ.”

Despre Autor

Ziarul de Ploiești (zdp.ro) este continuarea firească a publicației online, Max-Media.ro, care a apărut pe 1 martie 2011, din dorinţa de a oferi publicului un produs media de calitate. Oferim ştiri locale din Prahova, Brașov, Dâmbovița și Buzău. Ne puteți găsi la +40745144044 sau pe e-mail: contact@zdp.ro

Alte Știri

25 Comentarii

 1. Paul

  Daca se învață, sa ne spună si cum ajungem la scoli pe frigul asta , unde parcăm si cum se vor încălzi copiii noștri! Se va umple Pediatria de viroze! Prahova întotdeauna e mai deosebita si face exces de zel! Paul Ionescu

 2. Popescu mihaela

  Oare copii din Prahova sunt mai rezistenti decat cei din Bucuresti?O sa se imbolnaveasca o gramada de copii,si or sa stea in spitale bolnavi.daca inchideti scolile inchideti peste tot.nu faceti diferente.Multumesc

 3. Ana

  Cum e posibil? Sa scoți un copil de 4 ani la -17 grade celsius pentru ca dl. Inspector hotărăște așa? Cum e posibil sa scoți din casa copinii când în București nu se învață? Oare copiii noștri sunt mai căliți, mai rezistenți la ger? Stimate domn inspector, unde trăiești dumneata?

 4. Ioana

  Sa va ganditi si la copiii care merg pe jos zeci de km in zona rurala mai ales si carora le ingheata pur si simplu totul pana ajung la scoli, scoli la care se face economie de lemne si caldura se face doar 3-4 ore pe zi, asa cum este si cazul scolii din Scorteni Prahova, unde anumite sali nici macar nu sunt incalzite(cum ar fi sala de sport). Rugamintea ar fi sa nu inceapa nici copiii nostri scoala, pentru ca sincer la Bucuresti , marea majoritate a copiilor vin cu masina la scoala, nu pe jos asa cum o fac cei din zona rurala. Urgentati si pentru Prahova solicitarea catre minister de a nu incepe cursurile de luni 9.01 ci de miercuri 11.01. Va multumim din suflet.

 5. Pingback: Sindicatul „Scoala Prahovei” cere autoritatilor sa amane redeschiderea cursurilor in unitatile de invatamant - Stiri Prahova, Max Media Ploiesti

 6. Andreea

  Ar trebui lăsați copiii acasa luni si marti.Cum o sa plecam cu ei dimineata pe ger?
  Chiar nu va gânditi la acesti copii ?

 7. Raluca

  Cum e posibil sa ducem copiii de 6 ani la – 15 grade. Eu una cred ca luni si marti nici unii insectori nu ajung la munca. Dar la profesorii care fac naveta la scolile de la sate v-ati gandit ? Ei pleaca pe strada la 5.30 dimineata sa prinda autobuzele alea mizerabile si fara caldura sau trenurile care circula cu intarziere? Astia nu sunt si ei oameni?

 8. Daniela

  Sanatatea copiilor este mult mai importanta .Nu mai face.ti diferente .Copii sunt aceeasi indiferent de zona. Datorita opzitiilor politice nu trebuie sa sufere copii nostri ….SCOLILE INCHISE PENTRU TOTI !!!

 9. Bianca

  Dn Ispector copii de dupa-amiaza face 2 kilometri pe jos pana ajung la școală sunt înghețați .Intra în sălile de clasa și alea sunt înghețe seara când ies străzile sunt acoperite de polei și pot sa se întâmple vrun accident.Mai multe posibilități au cei din București decât cei din Prahova.Cum ați hotărât ca cei din București sa stea acasă noi de ce sa nu stăm?

 10. dutu florentina

  si eu doresc sa se opreasca scolile si la Telega copii astea masina scoli un sfert de ora masina scolii mai ales ca copii sunt trimisi bolnavi la scoala pentru ca parinti si doamna invatatoare ii obliga sa se prezinte la ore de la scoala a luat gripa si eu toata vacanta miam tratat copilul luati masuri eu ca parinte disper sa imi tot vad copilul bolnav din cauza altora

 11. Georgiana

  D- le primar și d- le inspector scolar,oare copii si cadrele didactice care vin la școală la – 15 grade, la ora 7.00 dimineața sunt mai căliți ca cei din alte orașe sau trebuie să umplem spitalele de viroze și fracturi,care și așa sunt foarte aglomerate? Este bine ca în campania electorală cersiti voturi,dar nu vă gândiți la copiii si profesorii care vac naveta de 40-50 km,sa ajungă la cursuri ,dar la copiii de grădiniță vă gândiți oare că sunt cei mai dispuși la viroze și alte boli pe acest ger năprasnic?

 12. Andreea

  Site-ul inspectoratului prahova nu functioneaza.Ce putem face ? Cu cine putem vorbi ? Dacă la tv se anunță anunta in toata tara ger de ce in Prahova nu se ia nici-o masura? Dc nu răspundeți la telefon ?

 13. Gabriel

  Copii din Sinaia , Busteni ,Azuga ,Predeal ,sunt pinguini si cei din Bucuresti delfini. Voi considerati Prahova doar Ploiesti ,Campina ,Comarnic ,veniti la Busteni sa vedeti ce este ?

 14. Andrei

  Cum este posibil ca unii copii sa stea acasă și alții nu?. Cei din București sunt mai rezistenți, dacă închideți școlile într-un județ, inchideti-le și în celelalte. Pe acest ger cumplit eu nu înțeleg cum credeți ca exista copii care sa nu învețe

 15. Valentina

  Ar trebui să nu dam dovada de zel atunci când nu este cazul, prin urmare copiii ar trebui să nu învețe luni, marti si atat cat este nevoie pana temperaturile vor fi acceptabile.

 16. Serbu Elena

  Cum sa pleci dimineata cu copilul LA – 15 grade???At fi trebuit sa va ganditi de doua ori….Prahova nu e doar Ploiesti….Dar nu va pasa…asta e….EU imi tin vopilul acasa….

 17. Mihaela

  Veniti la Busteni sa vedeti ce viscol si ger este! Nu se poate merge nici 5 metri si esti inghetat! Domnilor, treziti-va!

 18. Elena

  Sunt Eleva din Ploiesti,in clasa a 8-a,dar fac naveta din Blejoi.Stiu ca anul acesta am examen si ca trebuie sa merg la scoala dar afara este foarte frig,iar in acest moment ninge destul de tare si sigur zapada o sa fie destul de mare.
  Nu am niciun drept sa comentez,dar am dreptul sa imi dau cu parerea.Eu una cred ca ar fi trebuit ca scolile din judetul Prahova sa fie inchise deoarece nu cred ca toata lumea are posibilitati sa ajunga la scoala cu masina sau din cei care fac naveta cu microbuz ,poate nu au incalzire iar frigul de afara este resimtit si in microbuz.
  In ploiesti momentan nu e atat de imposibil de ajuns la scoala si prin asta ma refer ca zapada nu este foarte mare,dar in Busteni,Azuga etc zapada este mult mai mare si consider ca la asta trebuia sa va ganditi prima data.Sanatatea copiilor este mai importanta,cursurile se pot recupera

 19. razvan

  Copii mei au de mers 7 km pana la scoala in Urlati in conditii de ger si posibile ninsori, daca autobuzul din Ploiesti nu mai ajunge, copii raman blocati la ora 18 in orasul Urlati fara nici un sprijin.E normal?

 20. Denisa

  Ne agitam inutil! Sunt niste cretini cu mașini călduroase, cu șoferi si contracte cu farmaciile probabil! Sa va fie rusine domn primar si domn inspector general! Exces de zel inutil pe sănătatea copiilor noștri! Pt astia nu trebuie sa avem respect pt ca nici ei nu ne respecta! Sa avem grija pe cine votam data viitoare!

 21. Didu

  IN PLOIESTI STRAZILE SUNT ACOPERITE DE ZAPADA, INSA IN FATA PRIMARIEI ZONA ESTE CURATATA. ELEVII POT MERGE FARA PROBLEMA LA SCOALA SI PE ACELE STRAZI…Nu mai vorbim de frig… FELICITARI PRIMARULUI!

 22. Anghel ionela

  Doamna diriginta de la liceu agricol barcanesti ne obliga sa dam fondu scoli si daca nu dam ne scade nota la purtare este obligatoriu cumva sa dam fondu scoli

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *