Greva soferilor de la TCE Ploiesti a blocat, partial, transportul public. Cat va dura protestul

greva TCE PloiestiÎncepând de marți după-amiază, după scandalul din Consiliul Local, sindicatul din SC Transport Călători Express SA Ploiești a decis să organizeze o grevă spontană, care a dus la blocarea parțială a activității. Autobuzele, troleibuzele și tramvaiele din municipiu circulă în sistem de avarie, la 30% din capacitate!

Executivul și consilierii PNL consideră că protestul este influențat de interese politice, din zona PSD,  în timp ce conducerea societății vorbește de vina administrației, care nu deblochează o plată.

„Din punctul meu de vedere, Consiliul Local și-a făcut treaba anul acesta, deși mai greu. Blocajul este la executiv. Primăria Ploiești nu a reușit să deblocheze plata celor 6,7 milioane de lei, care reprezintă diferența dintre cheltuielile noastre și veniturile obținute în 2016. Practic, deși s-a schimbat directorul Direcției Economice, nu s-a primit viza controlului financiar preventiv. Numai că TCE Ploiești este presat de plata datoriilor către ANAF, în primul rând, dar și față de fiscul local, furnizori și chiar proprii salariați. Astăzi (marți – n.r.) am primit un telefon de la ANAF, pentru a mi se atrage atenția că trebuie să plătim datoria pe luna august și septembrie, care rezultă din impozitele pe salarii și din TVA. Sunt 3,5 milioane de lei de dat urgent. În caz contrar, riscăm să ni se blocheze conturile. Sindicaliștii știu situația și sunt hotărâți să oprească transportul public până la rezolvarea problemei. Primăria ne poate spune că acest serviciu trebuie asigurat continuu, dar mai trebuie să-și achite și obligațiile către noi.„, a declarat directorul TCE, Nicolae Alexandri, pentru max-media.ro.

Liderul de sindicat, Ion Mișcă, a declarat: „Protestul va continua până la rezolvarea situației. În momentul de față asigurăm transportul la 30% din capacitate. E aglomerație, motiv pentru care ne cerem scuze.”

Subiectul va fi discutat miercuri seară, de la ora 21:00, în emisiunea Neconvențional de la Ploiești TV.

CITEȘTE ȘI: Ploiesti: Primarul Adrian Dobre spune ca a gasit solutii pentru salvarea societatii de transport public

Despre Autor

Ziarul de Ploiești (zdp.ro) este continuarea firească a publicației online, Max-Media.ro, care a apărut pe 1 martie 2011, din dorinţa de a oferi publicului un produs media de calitate. Oferim ştiri locale din Prahova, Brașov, Dâmbovița și Buzău. Ne puteți găsi la +40745144044 sau pe e-mail: contact@zdp.ro

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *