Gigi si Daniel, mari manageri. Echipele lor se scufunda

Ce legături pot fi între Gigi Becali și Daniel Capră? Păi la prima vedere niciuna. Dar dacă ținem cont, însă, că ambii au trecut prin pușcărie și că ambii sunt manageri ai unor echipe de fotbal, care au însemnat ceva pentru România, atunci putem să le descoperim și punctele comune.

Iar prima similitudine este că sunt mari manageri doar din gură. Faptele ne arată că au succes doar când apelează la măsuri neortodoxe, ca să nu spun când fac lucruri ilegale. FCSB și FC Petrolul au ajuns din formații de top niște echipe de pluton.

Se vede clar că nu există un plan de afaceri, că nu există un plan de marketing, că bugetele sunt instabile și că performanța este ultimul lucru vizat.

Marii manageri ar vrea doar să facă bani. Numai că asta înseamnă ca FCSB și FC Petrolul să joace bine, să producă jucători care pot fi vânduți și să intre în cupele europene.

În lipsa acestor deziderate este o chestie de timp până când cele două formații vor cădea în B sau, și mai rău, se vor desființa.

Că Gigi și Daniel nu sunt manageri se poate obseva și din modul cum au falimentat firmele pe care le-au deținut. Le-a mers bine cât au șmecherit ceva, beneficiind de complicitatea unor instituții.

Acum, după ce procurorii au arătat cam cu ce se ocupau cei doi în realitate, ne dăm seama că avem niște impostori care, prin întâmplări norocoase, au ajuns la conducerea unor echipe mari cândva.

Țara se schimbă. Nu mai merge cu corupția, cu șmecheriile.

De aceea cred că vremea lui Gigi și Daniel a trecut. Ei reprezintă istoria și atât. Nici într-un caz viitorul… 

Despre Autor

Ziarul de Ploiești (zdp.ro) este continuarea firească a publicației online, Max-Media.ro, care a apărut pe 1 martie 2011, din dorinţa de a oferi publicului un produs media de calitate. Oferim ştiri locale din Prahova, Brașov, Dâmbovița și Buzău. Ne puteți găsi la +40745144044 sau pe e-mail: contact@zdp.ro

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *