Gigi Becali, inca favorizat de sefii penitenciarelor? Vezi cine lanseaza aceasta ipoteza

COMUNICAT

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor 

gigi-becali-catuse„Gigi Becali, încă favorizat de șefii penitenciarelor?

Șeful penitenciarelor, legături de famiglie cu unul dintre făptașii favorizării deținuțillor-vip

Având în vedere că refuză un dialog instituțional pe această temă, îl somăm public pe domnul Marian Dobrică, director general împuternicit al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), să ne comunice denumirea Parchetului la care a făcut sesizarea împotriva lui George Becali pentru infracțiuni de ultraj și șantaj. Dacă într-adevăr a făcut această sesizare și n-a mințit.

Am incercat deja să abordăm subiectul cu ocazia unor întâlniri directe, în speranța că vom lămuri răspusurile anonime formulate în scris de către ANP la sesizarea noastră referitoare la afirmațiile lui George Becali prin care acesta recunoștea că a amenințat un director de penitenciar pentru a-l determina să-i acorde învoiri vărului domniei sale.

Verbal, domnul director general ne-a comunicat că sesizarea către un Parchet, care se dorește a fi anonim, a fost transmisă în dimineața zilei de 28 august, adăugând că din motive de interes mediatic nu poate da mai multe detalii, nici măcar sindicatului care a făcut sesizarea. La cea mai recentă întâlnire chiar a fugit, nu este o figura de stil, din propiul birou pentru a nu da un răspuns.

În lipsa unor informații oficiale, bănuim că la mijloc este un alt văr. De această dată al directorului general. Domnul Petrică Bănuță, director adjunct pentru siguranța deținerii și regim penitenciar la Penitenciarul Poarta Albă, este unul dintre cei identificați ca fiind vinovați de favorizarea unor deținuți-vip, printre care și același George Becali.

Acest Petrică Bănuță, promovat în condiții dubioase deși era sancționat pentrun alte fapte, beneficiază în prezent de o majorare salarială de 50% acordată direct de către directorul general – văr Marian Dobrică, în pofida opoziției organizațiilor sindicale care i-au atras atenția că acesta este indicat ca făptuitor al unor infracțiuni în legătură cu favorizarea unor deținuți – vip și al unor abuzuri împotriva personalului.

Ministrul Justiției a fost informat în legătură cu aceste situații. Însă, dincolo de clarificări conceptuale (am convenit că cea mai potrivită încadrare ar fi abuzul în serviciu), măsurile concrete întârzie să apară. Conducerea operativă a Penitenciarului Poarta Albă este încă în funcție, iar actualul director general împuternicit se pregătește să fie definitivat.

Reamintim că, pe baza concluziilor Raportului Corpului de Control al Ministrului Justitiei nr. 8180/66/P/2016, este dispusă sesizarea Directției Naționale Anticorupție pentru detinuții implicați pentru fals in declaratii si, pentru membrii Comisiei pentru liberare conditionata din cadrul Penitenciarului Poarta Alba, pentru fals intelectual și favorizare a infractorului. Din păcate, totul a fost facut uitat, sub diverse pretexte.

Prezentul demers face parte din strategia noastră de informare publică în legătură cu faptele de ultraj la adresa agenților și ofițerilor de penitenciare. În fiecare zi personalul din penitenciare este agresat la locul de muncă și, de foarte multe ori acasă, iar fapte precum cele comise de persoane publice ca George Becali, nu fac decât să instige alți actuali, foști și viitori deținuți.

Despre Autor

Ziarul de Ploiești (zdp.ro) este continuarea firească a publicației online, Max-Media.ro, care a apărut pe 1 martie 2011, din dorinţa de a oferi publicului un produs media de calitate. Oferim ştiri locale din Prahova, Brașov, Dâmbovița și Buzău. Ne puteți găsi la +40745144044 sau pe e-mail: contact@zdp.ro

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *