Fostul presedinte CJ Buzau, condamnat la inchisoare cu executare si pentru trafic de influenta

Presedintele CJ Buzau, Cristinel Bigiu, participa la o conferinta de presa, in Buzau joi, 18 septembrie 2014. CIPRIAN STERIAN / MEDIAFAX FOTO
CIPRIAN STERIAN / MEDIAFAX FOTO

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, Cristinel Bîgiu, a pierdut apelul împotriva sentinței date de Tribunalul București. Magistrații de la Curtea de Apel Bucureşti l-au condamnat, definitiv, la doi ani de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzat de trafic de influență.

”Respinge ca nefondat apelul declarat de Surdu Georgian Gabriel şi admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva sentinţei penale din 3 noiembrie 2016 pronunţată de Tribunalul Bucureşti. Desfiinţează în parte sentinţa penală apelată şi rejudecând: aplică inculpatului Bîgiu Marian Cristinel pedeapsa de doi ani de închisoare care urmează să fie executată în regim de detenţie”, se arată în decizia pronunţată, miercuri, de Curtea de Apel Bucureşti.

Decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău a recunoscut în faţa instanţei că a acceptat promisiunea lui Georgian Surdu de a primi 8 la sută din valoarea unui contract, având ca obiect modernizarea unor drumuri de interes local şi reţeaua de canalizare din comuna Ghergheasa, judeţul Buzău.

“Recunosc că am primit de la Surdu, ca primă tranşă, 75.000 de euro pentru a interveni la primarul comunei Ghergheasa în vederea atribuirii contractului de lucrări amintit”, a declarat Cristinel Bîgiu în faţa judecătorului.

Fostul președinte al CJ Buzău mai este judecat în două dosare, unul pentru spălare de bani, alături de fostul ministru de Interne, Cristian David, şi în al doilea – în care este acuzat de luare de mită, alături de finul său, Florin Colgiu.

De altfel, Cristinel Bîgiu a mai fost condamnat definitiv, pe 16 decembrie 2016, de Curtea de Apel Bucureşti, la cinci ani şi două luni de închisoare, pentru luare de mită, el fiind încarcerat la Penitenciarul Focşani.

Despre Autor

Ziarul de Ploiești (zdp.ro) este continuarea firească a publicației online, Max-Media.ro, care a apărut pe 1 martie 2011, din dorinţa de a oferi publicului un produs media de calitate. Oferim ştiri locale din Prahova, Brașov, Dâmbovița și Buzău. Ne puteți găsi la +40745144044 sau pe e-mail: contact@zdp.ro

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *