Elevul de liceu, din Targoviste, acuzat de terorism, a primit verdictul din partea Curtii de Apel Ploiesti

Nisipeanu Robert GabrielRobert Gabriel Nisipeanu, elevul de la Colegiul Național ”Constantin Carabella”, din Târgoviște, care a făcut o glumă proastă, anunțând telefonic amplasarea a două bombe, a primit verdictul din partea instanței de la Curtea de Apel Ploiești. Adolescentul a scăpat de închisoare, dar timp de 4 luni va fi sub supravegherea Serviciului de Probațiune Dâmbovița. 

Robert are interzis, în această perioadă, să participe la evenimente sportive, culturale sau orice adunări publice. 

În dimineaţa zilei de 24 martie 2017, el a expediat SMS-uri către Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa şi Poliţia locală a municipiului Târgovişte, anunţând iniţial că doreşte negocieri cu autorităţile, în caz contrar urmând să arunce în aer două unităţi şcolare de pe raza municipiului Târgovişte.

Ulterior, prin utilizarea a două conexiuni VPN prin care și-a mascat IP-ul pentru a nu fi identificat, inculpatul a revenit cu un nou mesaj prin care a amenințat că fapta va avea loc în jurul orelor 11.00 ale aceleiași zile, după care a deschis un cont pe o aplicație SMS on-line generând mai multe mesaje către instituțiile mai sus menționate.

În seara aceleiași zile, a expediat un alt SMS către Jandarmeria Dâmbovița prin care a transmis că «ne-ați blocat accesul la cele două licee, dar asta nu înseamnă că nu mai sunt și altele în oraș.»

Unitățile vizate de așa-zisa amenințare teroristă au fost C.N. ”Constantin Carabella” și Liceul de Arte ”Bălaşa Doamna” din Târgovişte.

„Solutia pe scurt: În baza art. 114 alin.1 rap. la art.115 alin.1 pct.1 lit.b) şi art. 118 Cod penal aplică inculpatului Nisipeanu Robert Gabriel, măsura educativă a supravegherii, pe o durată de 4 luni sub coordonarea Serviciului de Probaţiune Dâmboviţa, pentru comiterea infracţiunii prev. de art. 38 din Legea nr. 535/2004 . Potrivit art. 121 Cod penal impune inculpatului ca pe durata măsurii educative neprivative de libertate să respecte următoarele obligaţii: – să nu se afle la manifestări sportive, culturale ori la alte adunări publice; – să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Dâmboviţa, la datele fixate de acesta. Conform art. 121 alin.3 Cod penal supravegherea executării obligaţiilor impuse se face sub coordonarea Serviciului de Probaţiune Dâmboviţa. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 123 Cod penal referitoare la prelungirea sau înlocuirea măsurii educative neprivative de libertate. Ia act că prejudiciul cauzat părţii civile Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „ Mircea cel Bătrân” Dâmboviţa a fost acoperit în totalitate. Respinge cererea formulată de avocatul desemnat din oficiu inculpatului privind acordarea onorariului parţial. Conform art. 274 alin.1 Cod procedură penală obligă inculpatul la plata sumei de 2.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 20 decembrie 2017.

Despre Autor

Ziarul de Ploiești (zdp.ro) este continuarea firească a publicației online, Max-Media.ro, care a apărut pe 1 martie 2011, din dorinţa de a oferi publicului un produs media de calitate. Oferim ştiri locale din Prahova, Brașov, Dâmbovița și Buzău. Ne puteți găsi la +40745144044 sau pe e-mail: contact@zdp.ro

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *