Dorin Cocos a scapat cu doar 2 ani de inchisoare, acum ar putea sa ramana si cu banii primiti ca mita

Dorin CocosFostul soț al Elenei Udrea și-a ascuns firmele cu proprietăți valoroase pe numele apropiaților, iar sumele de bani le primea prin societăți de tip căsuță poștală. Acum, ANAF nu prea mai are ce executa, scrie Libertatea.ro.

Deși este considerat unul dintre cei mai bogați și, mai ales, influenți oameni de afaceri de după 2000, averea lui Dorin Cocoș pare să nu permită recuperarea prejudiciului de nouă milioane de euro, stabilit de judecătorii Înaltei Curți, săptămâna trecută.

Reamintim că afaceristul a fost condamnat doi ani și patru luni în dosarul denumit “Microsoft”.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au pus sechestru asigurator pe aproximativ 15 proprietăți ale acestuia. Este vorba de case, apartamente și spații comerciale care sunt deținute de firmele controlate de fostul soț al Elenei Udrea. Euro Hotels International Co și Dalli sunt cele mai cunoscute srl-uri controlate de Dorin Cocoș.

De altfel, prima companie deține trei hoteluri. Cu toate acestea, Dorin Cocoș apare doar ca și co-acționar alături de o apropiată, Stana Tudor, a cărei familie este prezentă în mai toate srl-urile care au avut legătură cu condamnatul din Dosarul Microsoft. Stana Tudor este și administrator la Euro Hotels International Co.

Reprezentanți ai Administrației Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) ne-au transmis că va fi dificil de scos la vânzare aceste hoteluri și se pot vinde doar părțile sociale care aparțin lui Cocoș, anunță Libertatea.ro.

Despre Autor

Ziarul de Ploiești (zdp.ro) este continuarea firească a publicației online, Max-Media.ro, care a apărut pe 1 martie 2011, din dorinţa de a oferi publicului un produs media de calitate. Oferim ştiri locale din Prahova, Brașov, Dâmbovița și Buzău. Ne puteți găsi la +40745144044 sau pe e-mail: contact@zdp.ro

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *