Doi subcomisari de politie, de la Sectorul 6 Bucuresti, acuzati de luare de mita

mita-spagaProcurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a inculpaților COLESCA NICOS și CHIVU DANIEL MIHAI, subcomisari de poliție în cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Poliția Sectorului 6 – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, la data faptelor, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

La data de 14 octombrie 2015, inculpații Chivu Daniel Mihai și Colesca Nicos, în calitate de subcomisari de poliție în cadrul Poliției Sectorului 6 – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, în timp ce se aflau în incinta punctului de lucru al unei firme, dintr-un complex comercial situat în jud. Ilfov, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au pretins, de la administratorul societății, suma de 10.000 lei și au primit efectiv suma de 8.000 lei.

În schimbul acestei sume de bani, cei doi inculpați i-au promis administratorului respectiv că-i vor facilita obținerea unei soluții favorabile în cadrul unui dosar penal care îl privea pe aceasta din urmă, înregistrat pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul București, dosar în care polițiștii efectuau acte de urmărire penală privind comiterea unei infracțiuni de evaziune fiscală.

În cauză, s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra sumelor de câte 4.000 de lei consemnate pe numele celor doi inculpați, pe seama şi la dispoziţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asiguratorii dispuse în cauză.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Departamentului de Informații și Protecție Internă.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Despre Autor

Ziarul de Ploiești (zdp.ro) este continuarea firească a publicației online, Max-Media.ro, care a apărut pe 1 martie 2011, din dorinţa de a oferi publicului un produs media de calitate. Oferim ştiri locale din Prahova, Brașov, Dâmbovița și Buzău. Ne puteți găsi la +40745144044 sau pe e-mail: contact@zdp.ro

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *