Doi agenti de la Serviciul de Inmatriculari Permise Prahova si-au recunoscut vina. Unul a luat mita de 52 de ori!

mita agent politieCa urmare a activităților realizate de către ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Prahova, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti a încheiat, în zilele de 10, respectiv 11 ianuarie a.c., două acorduri de recunoaștere a vinovăției într-un dosar penal privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție.

VEZI CUM AU FOST PRINȘI: Agent de la Serviciul de Inmatriculari Prahova, prins in flagrant cand lua mita 1000 de lei

Astfel, procurorul a propus condamnarea inculpatului B.M.agent principal de poliție în cadrul Instituției Prefectului Județului Prahova – Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Înmatricularea Vehiculelor – Compartimentul Înmatriculare si Evidenta Vehiculelor, cercetat sub control judiciar, la pedeapsa de 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită (52 de acte materiale).

Totodată, a fost propusă condamnarea inculpatului I.P. – care-şi desfăşoară activitatea în cadrul unei societăţi comerciale ce desfăşoară, în principal, activităţi de redactarea actelor în vederea înmatriculării permanente sau provizorii a autovehiculelor, cercetat sub control judiciar, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la luare de mită (47 de acte materiale), la pedeapsa de 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei sun supraveghere.

În fapt, în urma probatoriului administrat în cauză de către ofițerii S.J.A. Prahova a reieşit că, în perioada februarie-martie 2017, inculpatul B.M., în timpul programului de lucru, în general cu ajutorul inculpatului I.P. (pentru 47 acte materiale), efectua în schimbul unor sume de bani. înmatricularea autovehiculelor unor terţi deţinători, fără ca aceştia din urmă să se prezinte la ghișeu sau ”peste rând”, adică fără ca cei care solicitau înmatricularea să dețină o programare.

În cauză, instanţa competentă urmează ca, în baza art. 289 alin. 3 C.pen., să se pronunţe şi cu privire la confiscarea de la inculpatul B.M. a sumei de 4.011 lei, pe care a primit-o cu titlu de mită.

Despre Autor

Ziarul de Ploiești (zdp.ro) este continuarea firească a publicației online, Max-Media.ro, care a apărut pe 1 martie 2011, din dorinţa de a oferi publicului un produs media de calitate. Oferim ştiri locale din Prahova, Brașov, Dâmbovița și Buzău. Ne puteți găsi la +40745144044 sau pe e-mail: contact@zdp.ro

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *