Directoarea din ANAF, care a solicitat aproape 1 milion de euro mita, primea banii in cutii

arestataAnda Ancuţa Macovei, fost director al Direcţiei Tehnologia Informației, Comunicații și Statistică Vamală din cadrul Autorității Naționale a Vămilor (ANV), în prezent director al aceleiași structuri din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (A.N.A.F.), a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, de Tribunalul Prahova, într-un dosar de corupţie.

Macovei este acuzată de procurorii DNA Ploiești că a primit mită un milion de euro, dar şi o excursie în SUA, pentru a interventi în cadrul unei licitaţii publice, în favoarea unui consorţiu de firme.

Surse din anchetă au precizat că acuzata primea banii de mită în plicuri ascunse în cutii cu prăjituri, pentru a nu da de bănuit.

Și mai interesant este faptul că nu toți banii ar fi ajuns la ea, o mare parte fiind destinați unei persoane mai importante. 

De altfel, procurorii au precizat: „inculpata Macovei Ancuța Anda a pretins, pentru sine și pentru o altă persoană din conducerea instituției, de la reprezentanţii a două societăți comerciale, un procentaj de 25% din valoarea unor contracte de mentenanță pentru aplicațiile componente ale Sistemului Informatic Integrat Vamal al Autorității Naționale a Vămilor„.

Ținând cont că faptele incriminate au avut loc în perioada 2010 – 2014, trebuie precizat că persoanele care s-au perindat la conducerea ANV au fost:

  • Traian Radu Mărginean – 3 februarie 2009 – 9 februarie 2011
  • Viorel Comăniță (interimar) – 10 februarie 2011 – 16 mai 2012
  • Dorel Fronea – 24 mai 2012 – 15 iunie 2013
  • Romeo-Florin Nicolae – 19 iunie 2013 – 1 august 2013.

Iar peste aceștia trona Sorin Blejnar, președintele ANAF.

Romeo Florin Nicolae deja are un dosar penal la DNA Ploiești, care se judecă. În prima fază, la Tribunalul Prahova, a fost achitat.

Așadar, ancheta continuă și sperăm să aflăm lucruri și mai interesante.

Despre Autor

Ziarul de Ploiești (zdp.ro) este continuarea firească a publicației online, Max-Media.ro, care a apărut pe 1 martie 2011, din dorinţa de a oferi publicului un produs media de calitate. Oferim ştiri locale din Prahova, Brașov, Dâmbovița și Buzău. Ne puteți găsi la +40745144044 sau pe e-mail: contact@zdp.ro

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *