DIICOT Brasov a retinut mai multi suspecti, acuzati de trafic cu droguri aduse din Spania

droguri traficanti retinutiProcurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Braşov au dispus reţinerea pentru  o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Nistor Lucian, Ilie Daniel-Viorel,Dumbravă Raul-Andrei, Hila Dumitru şi Ilie Emanuel  pentru săvârşirea infracţiunilor  de  constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc şi trafic internaţional de droguri de risc.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada că, în perioada  01 septembrie 2016 – 30 noiembrie 2016, membrii grupului infracţional au introdus pe teritoriul României, din Spania, cantitatea totala de 11 kg cannabis si rezină de cannabis, prin intemediul unei firme de coletărie, ulterior drogurile fiind comercializate pe raza  judeţelor Sibiu, Braşov şi Bacău.
 
În cauză au fost efectuate un număr de 27 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Braşov, Sibiu şi Bacău ocazie cu care au fost ridicate aproximativ 5 kilograme de cannabis şi 19 grame de cocaină.

Au fost instituite măsuri asiguratorii asupra unui autoturism de lux, precum şi a sumei totale de 63.000 lei şi 1300 euro.

Tribunalul Braşov a dispus arestarea preventivă a celor 5 inculpaţi pentru o perioadă de 30 de zile iar faţă de alţi 4 inculpaţi procurorii  DIICOT – Serviciul Teritorial Braşov au dispus măsura preventivă a controlului judiciar.
 
Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul structurilor de combatere a criminalităţii organizate din Braşov, Covasna, Alba, Sibiu şi Bacău, precum şi din cadrul I.P.J Braşov, luptători din cadrul Serviciilor pentru Acţiuni Speciale din cadrul I.P.J. Braşov şi I.P.J.Sibiu, precum și jandarmi.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale Braşov.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Despre Autor

Ziarul de Ploiești (zdp.ro) este continuarea firească a publicației online, Max-Media.ro, care a apărut pe 1 martie 2011, din dorinţa de a oferi publicului un produs media de calitate. Oferim ştiri locale din Prahova, Brașov, Dâmbovița și Buzău. Ne puteți găsi la +40745144044 sau pe e-mail: contact@zdp.ro

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *