De ce l-au ales americanii pe Trump presedinte? Pentru ca este viu !

Trump president of USAVremurile se schimbă amețitor, iar politicienii tind să rămână în urmă. Schimbul de informații, accelerat de rețelele de socializare, dă naștere unui fenomen interesant. Opțiunea electoratului se îndreaptă către indivizi care spun ceva, care provoacă sentimente – indiferent că sunt de iubire sau de ură, care ies din rânduri.

De ce l-au ales americanii pe Trump? Nu pentru că este frumos, cu siguranță. Și nici pentru că inspiră încredere.

Au vrut, însă, un președinte care este viu din punct de vedere politic. Unul care nu respectă celebrul dicton „politically correct”, dar care știe să pună mâna pe punctele dureroase ale unei națiuni.

Într-un fel, americanii și l-au ales pe Traian Băsescu al lor. Un președinte miștocar, care poate fi chiar grosolan, dar care niciodată nu dă un pas în spate, indiferent cât de mare ar fi provocarea.

Ce ar fi putut să aibă americanii cu Hillary Clinton? Păi același gen de politică de până acum. Una serioasă, evident, dar care ocolește punctele sensibile ale populației.

Cu tot respectul și fără să echivalăm personajele, pentru că nu există grad de comparație, Hillary pare la fel de țeapănă ca Adrian Năstase. E ok, dar totuși pare ruptă de oameni. Pare la distanță.

Trump e un om imperfect, dar totuși viu.

Un politician care s-a fabricat pe sine însuși, nu unul făcut de alții.

Și, deși par oarecum naivi, votanții din SUA chiar cred în sloganul „Make America great again”! Pentru că de asta simt că este nevoie, cel puțin în interiorul țării.

Am învățat de la un profesor universitar de sociologie că, întotdeauna, dar întotdeauna, ce alege poporul este bine pentru acea țară. Asta este esența democrației, de altfel. 

De aceea, și în România ar trebui ca politicienii, dar nu numai, să tragă învățămintele de rigoare.

Când vrei să obții ceva fals, ceva nenatural, inevitabil vei fi sancționat mai devreme sau mai târziu…

P.S. Sunt sigur că, la finalul mandatului, și Trump va lăsa un gust amar, la fel ca Băsescu, dar totuși va rezolva câte ceva din ce își dorește populația.

Despre Autor

Ziarul de Ploiești (zdp.ro) este continuarea firească a publicației online, Max-Media.ro, care a apărut pe 1 martie 2011, din dorinţa de a oferi publicului un produs media de calitate. Oferim ştiri locale din Prahova, Brașov, Dâmbovița și Buzău. Ne puteți găsi la +40745144044 sau pe e-mail: contact@zdp.ro

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *