Curtea de Conturi: Raport dezastruos pentru administratia condusa de Iulian Badescu, in 2014

iulian-badescu-primarul-ploiestiuluiPrimăria municipiului Ploieşti a efectuat, în cursul anului 2014, o serie de plăţi nelegale în valoare de peste 5,8 milioane lei, în timp ce abaterile financiar-contabile depistate însumează 25,6 milioane lei, au constatat inspectorii Camerei de Conturi Prahova, în urma unui audit.

Potrivit documentelor postate pe site-ul oficial al Curţii de Conturi a României, în cadrul auditului efectuat în perioada 5 mai – 20 iunie 2015 asupra situaţiilor financiare întocmite la data de 31 decembrie 2014, s-a stabilit că la nivelul municipiului Ploieşti au fost aprobate şi decontate din bugetul local subvenţii pentru transportul public urban al unor categorii de călători care exced cadrul legal în vigoare.

De asemenea, inspectorii au constatat că au fost efectuate plăţi nelegale în valoare totală de 4.523.505 lei, reprezentând subvenţii pentru transportul public local de persoane, decontate la tarife supraevaluate, pentru care, în timpul misiunii de audit, au fost calculate majorări de întârziere în sumă totală de 542.820 lei.

Consiliul Local Ploieşti a aprobat, în martie 2014, o hotărâre privind acordarea gratuităţii la transportul public de persoane prin curse regulate efectuat cu mijloacele de transport ale SC Transport Călători Express SA Ploieşti pentru ploieştenii care au venituri lunare nete sub 3.000 de lei şi pentru cei care nu au venituri.

Decizia a fost luată în contextul demarării lucrărilor de reabilitare cu fonduri europene a liniilor de tramvai care traversează oraşul de la nord la sud şi de la nord la vest, municipalitatea motivând că doreşte astfel să încurajeze cetăţenii să renunţe la folosirea autoturismului propriu în favoarea transportului în comun pentru a evita blocajele în trafic.

De asemenea, inspectorii Camerei de Conturi Prahova au stabilit că Primăria Ploieşti a efectuat plăţi nelegale în valoare totală de 80.489,70 lei, reprezentând elemente de cost decontate nejustificat la obiectivul de investiţii „Parcare supraterană strada Cuza Vodă”, pentru care au fost calculate majorări de întârziere în sumă de 11 488 lei.

Pentru acelaşi obiectiv, au mai fost efectuate plăţi nelegale în valoare de 603,70 lei, reprezentând servicii de dirigenţie de şantier neexecutate.

Parcarea supraterană de pe strada Cuza Vodă, situată în centrul Ploieştiului, a fost ridicată în baza unei autorizaţii de construire emise ilegal, Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) cerând Prefecturii Prahova atacarea în contencios a documentului.

Conform proiectului, parcarea dată deja în folosinţă de mai multe luni are un regim de înălţime D+P+6E şi 272 de locuri de parcare, valoarea lucrărilor fiind de 8.619.770 lei fără TVA, fondurile fiind asigurate din bugetul local.

<<U.A.T.M. Ploiești a înregistrat nejustificat pe cheltuieli de capital și a efectuat plăți nelegale la obiectivul de investiții “Modernizarea sistemului de colectare și epurare a apelor uzate în Municipiul Ploiești” în valoare totală de 389.000 lei reprezentând cantități de lucrări neexecutate, pentru care au fost calculate majorări de întârziere în sumă de 55.000 lei. Plăți nelegale de 189.000 lei s-au constatat și în cadrul derulării contractului de „Servicii de întreținere/service, reparații și upgrade a sistemului de management al traficului în Municipiul Ploiești”.
U.A.T.M. Ploiești a efectuat plăți nelegale în valoare totală de 24.000 lei, reprezentând cantități de lucrări executate fără autorizație de construire și în afara proiectului de execuție la obiectivul „Reparații curente sens giratoriu strada Gheorghe Doja – Strada Poștei – Strada Ștrandului (sistem rutier)”, pentru care au fost calculate majorări de întârziere în sumă de 3.000 lei. >> se mai arată în raportul Curții de Conturi.

Despre Autor

Ziarul de Ploiești (zdp.ro) este continuarea firească a publicației online, Max-Media.ro, care a apărut pe 1 martie 2011, din dorinţa de a oferi publicului un produs media de calitate. Oferim ştiri locale din Prahova, Brașov, Dâmbovița și Buzău. Ne puteți găsi la +40745144044 sau pe e-mail: contact@zdp.ro

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *