Consilierul personal al primarului din Breaza, declarat in incompatibilitate de catre ANI

primaria BreazaConsilierul local SOIU MIHAIL – IULIAN, din Breaza, a fost declarat incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate.

„S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 02 noiembrie 2012 – 01 august 2015, întrucât a deținut, simultan, funcția de consilier local și funcția contractuală de consilier personal al primarului în cadrul aparatului de specialitate al primarului orașului Breaza, încãlcând, astfel, dispozițiile art. 88, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003 și dispozițiile art. 91, alin. (3), teza I din acelasi act normativ.”, a precizat ANI despre Soiu.

Art. 88, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003, potrivit cãruia „Funcția de consilier local este incompatibilã cu […] calitatea de angajat cu contract individual de muncă în aparatul propriu al consiliului local”.

„Persoana […] fațã de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decãzutã din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publicã […] pe o perioadã de 3 ani de la data eliberãrii, destituirii din funcția ori demnitatea publicã respectivã sau a încetãrii de drept a mandatului. Dacã persoana a ocupat o funcție eligibilã, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadã de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Despre Autor

Ziarul de Ploiești (zdp.ro) este continuarea firească a publicației online, Max-Media.ro, care a apărut pe 1 martie 2011, din dorinţa de a oferi publicului un produs media de calitate. Oferim ştiri locale din Prahova, Brașov, Dâmbovița și Buzău. Ne puteți găsi la +40745144044 sau pe e-mail: contact@zdp.ro

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *