Cel mai mare drapel national a fost lansat de lotul national de parasutism si de Blue Wings

tricolor parasutatUn tricolor de 500 de metri pătrați – cel mai mare care putea fi parașutat – a fost desfășurat în aer, sâmbătă, cu prilejul aniversării a 80 de ani de la înființarea aerodromului de la Strejnic, drapelul fiind realizat chiar de membrii Aeroclubului României. Doi ani s-a lucrat la el, iar onoarea de a-l lansa au avut-o membrii lotului național de parașutism și formația Blue Wings.

Aproximativ 2000 – 3000 de persoane au participat la demonstrația aeronautică „Ploiești Airshow 2016” de la Strejnic, unde 50 de piloți au făcut acrobații aeriene cu avioane și planoare, zboruri cu aeronave ultraușoare motorizate, în cadrul evenimentului fiind incluse și zboruri cu balonul cu aer cald, dar și salturi cu parașuta.

La unul dintre aceste salturi, trei parașutiști au sărit de la o altitudine de 1.800 de metri desfășurând în aer un drapel de 500 de metri pătrați.

Potrivit organizatorilor, tricolorul a fost realizat chiar de către parașutiștii Aeroclubului României din materiale speciale, iar fabricarea lui a durat doi ani, întrucât au fost efectuate mai multe probe de rezistență.

„Aici a fost cred o parte din leagănul aviației sportive din România, având în permanență cele trei discipline care au fost vârful — motor, parașutism și planorism. (…) Ființă a luat din donația unor boieri în 1936. Au donat fiecare câte o parte din teren, s-au unificat cele 100 de hectare de teren și atunci s-a declarat un aerodrom pentru obște. S-au cumpărat planoare și s-a început activitatea. Donația a fost făcută la insistența regelui să înființăm școli de zbor, pentru că era un împătimit al zborului.”, a explicat comandatul aerodromului „Gheorghe Bănciulescu” de la Strejnic, Ioan Băican.

sursa: AGERPRES

FOTO: Ondin Photography (exclusiv pentru max-media.ro)

Despre Autor

Ziarul de Ploiești (zdp.ro) este continuarea firească a publicației online, Max-Media.ro, care a apărut pe 1 martie 2011, din dorinţa de a oferi publicului un produs media de calitate. Oferim ştiri locale din Prahova, Brașov, Dâmbovița și Buzău. Ne puteți găsi la +40745144044 sau pe e-mail: contact@zdp.ro

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *