Ce au descoperit politistii in urma perchezitiilor din dosarul in care suspect este si Costel Casuneanu (VIDEO)

perchezitii Prahova 28 noiembrie 2017

La data de 28 noiembrie a.c., peste 40 de polițiști de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, au efectuat 16 percheziții domiciliare, în municipiul București și în județele Prahova, Sibiu și Ilfov. Acțiunea a vizat persoane bănuite că ar face parte dintr-un grup infracțional, specializat în săvârșirea unor infracțiuni de evaziune fiscală și spălare de bani.

Din cercetări a reieșit că, persoane fizice şi administratorii unor societăţi comerciale ar fi comis o serie de nereguli, eludând prevederile legale în vigoare, în scopul fraudării bugetului general consolidat al statului prin diminuarea artificială a bazei impozabile.

Astfel, în perioada 2010 – 2016, membrii grupării infracționale, prin intermediul persoanelor juridice pe care le controlau sau administrau, ar fi comis fapte de evaziune fiscală în domeniul în care societăţile îşi desfăşurau activitatea, respectiv produse energetice și construcții.

Banii obţinuţi în urma activităţii infracţionale făceau obiectul unor transferuri succesive prin mai multe conturi bancare ale societăţilor implicate şi ale unor persoane interpuse, acestea din urmă retrăgând în numerar bani pe care, în schimbul unui comision, i-ar fi predau adevăraţilor beneficiari.

Prejudiciul cauzat prin evaziune este de 2.133.549 delei, iar în urma spălării banilor s-a creat un prejudiciu în valoare de 6.152.575 de lei.

Polițiștii au adus la audieri 13 persoane. De asemenea, de la locațiile vizate au ridicat documente, înscrisuri și bani.

La activități au participat și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile “MateiBasarab” Ploiești.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor.

Despre Autor

Ziarul de Ploiești (zdp.ro) este continuarea firească a publicației online, Max-Media.ro, care a apărut pe 1 martie 2011, din dorinţa de a oferi publicului un produs media de calitate. Oferim ştiri locale din Prahova, Brașov, Dâmbovița și Buzău. Ne puteți găsi la +40745144044 sau pe e-mail: contact@zdp.ro

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *