Cand si cum a disparut Sebastian Ghita din vizorul anchetatorilor. Inca un scenariu misterios?

politia langa casa lui Sebastian GhitaSebastian Ghiță este, în momentul de față, inamicul numărul unu al statului, fiind cel mai căutat român. Povestea dispariției sale este învăluită în mister, iar oamenii legii nu au date prea clare despre unde s-ar putea afla. 

Cert este că, ieri, Sebastian Ghiță nu s-a prezentat la DNA Ploiești, unde era citat în dosarul Ponta – Blair, motiv pentru care procurorul de caz a emis un mandat de aducere.

Polițiștii prahoveni l-au căutat peste tot, dar încă nu au dat de el. Mai precis, au verificat locații din Ploiești, din localități limitrofe municipiului, din Sinaia și din Cheia.

casa Sebastian GhitaO mașină a IPJ Prahova a fost lăsată lângă casa multi-milionarului în euro (foto sus), construită într-un cartier de lux al Ploieștiului, după ce locuința a fost percheziționată, fără a se da peste cel căutat. Mașina personală a lui Ghiță se afla în curte (foto dreapta).

De asemenea, au fost verificate locuințele rudelor, unor apropiați, ba chiar și sedii de firme.

Surse judiciare susțin că, luni dimineață, Sebastian Ghiță a fost la sediul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Prahova, pentru a respecta prevederile controlului judiciar, dar marți nu a mai apărut, iar miercuri nu s-a prezentat nici la DNA Ploiești.

duba Mercedes Sebastian Ghita La inspectoratul de poliție a fost audiat șoferul personal al lui Sebastian Ghiță, care conducea duba Mercedes din fotografie.

Conform unor surse judiciare, acesta ar fi declarat că l-a lăsat pe fostul deputat, care între timp și-a pierdut imunitatea parlamentară, la Consiliul Județean Prahova, în cursul zilei de luni, fiind ultima oară când l-a văzut.

Tot conform unor surse judiciare, Sebastian Ghiţă ar fi fost filat de poliţiştii Direcţiei pentru Operaţiuni Speciale (DOS), care l-au pierdut din vedere pe DN1, luni seara, în momentul când acesta se întorcea de la o întâlnire a conducerii SRI cu foștii membri ai comisiei parlamentare de control al serviciului. 

Polițiștii susțin că mașina în care se afla Ghiță rula cu 200 km/h pe DN1 și că au rămas în urmă, blocați de o altă mașină, apoi l-au pierdut din raza vizuală. Autoturismul cu care a fost văzut este cel aflat în curtea casei.

Potrivit News.ro, fostul deputat Daniel Savu a confirmat şi el prezenţa lui Sebastian Ghiţă la întâlnirea de luni după-amiază, de la sediul SRI: ”Da, sigur. A fost toată comisia SRI cu toată conducerea SRI la o întâlnire protocolară, instituţională, la final de mandat, luni seara, la iniţiativa conducerii SRI. Nu ştiu cât a stat (Sebastian Ghiţă – n.r.), eu am plecat mai devreme. A fost prezent la aceasta întâlnire. Eu am anunţat că atunci l-am văzut ultima oară. Era directorul SRI cu toată conducerea SRI, cu toţi adjuncţii şi toată comisia care şi-a încheiat mandatul, parlamentarii”.

Așadar, punând cap la cap aceste informații, rezultă că fostul deputat a dispărut în noaptea de luni spre marți.

El nu a fost dat în urmărire națională, dar a încălcat deja termenii controlului judiciar, așa că, cel mai probabil, va fi emis un mandat de arestare preventivă în lipsă.

În momentul de față, este dat în consemn la frontiere.

Surse judicare spun, totuși, că Sebastian Ghiță ar fi putut părăsi România, fie trecând ilegal, fie printr-un punct de graniță auto, unde a reușit să evite controlul, care nu mai e atât de strict de când România e membru UE. Cert este că fostul deputat nu a luat nicio cursă aeriană din țară.

Despre Autor

Ziarul de Ploiești (zdp.ro) este continuarea firească a publicației online, Max-Media.ro, care a apărut pe 1 martie 2011, din dorinţa de a oferi publicului un produs media de calitate. Oferim ştiri locale din Prahova, Brașov, Dâmbovița și Buzău. Ne puteți găsi la +40745144044 sau pe e-mail: contact@zdp.ro

Alte Știri

3 Comentarii

  1. Pingback: Cand si cum a disparut Sebastian Ghita din vizorul anchetatorilor. Inca un scenariu misterios? – Stiri Prahova, Max Media Ploiesti | REPORTER PRAHOVEAN

  2. Pingback: Procurorii DNA Ploiesti au cerut ceea ce se astepta toata lumea. Vezi decizia de ultima ora - Stiri Prahova, Max Media Ploiesti

  3. Pingback: Procurorii DNA Ploiesti au cerut ceea ce se astepta toata lumea. Vezi decizia de ultima ora (UPDATE) | Muntenia News

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *