Cadrele didactice din Busteni au fost aniversate la Castelul Cantacuzino (FOTO)

cadre didactice Busteni aniversare 2Profesorii din Bușteni au fost sărbătoriţi la Castelul Cantacuzino, în cadrul celei de-a XIII-a ediții a Zilei Cadrului Didactic, manifestare foarte apreciată, devenită de mult timp tradiţie în localitate.

Protagoniştii serii au fost un număr de 53 de dascăli de la instituțiile de învățământ din oraş, care au obţinut rezultate deosebite în pregătirea elevilor olimpici. Eforturile din ultimul an ale acestora şi munca depusă au fost răsplătite printr-o petrecere unică în peisajul învăţământului românesc.

Pentru organizarea acestui eveniment de marcă meritele revin Consiliului local şi Primăriei oraşului Buşteni.

Ca şi în anii precedenţi, profesorii au primit, într-un cadru festiv, diplome, flori, precum şi premii în bani. Cadrele didactice care au obţinut premiul I au primit 600 de lei, cei aflaţi pe locul II au primit câte 500 de lei, locului III i-au revenit 400 de lei, iar cei care au obţinut menţiune au primit câte 300 de lei.

Această mult aşteptată manifestare s-a bucurat de prezenţa unor invitați de onoare din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, precum Liliana Țenescu, Cristina Petre, Gheorghe Borovină şi Nică Feodor.

De asemenea, alături de aceştia a fost prezent şi inspectorul şcolar general Nicolae Angelescu, care a felicitat inițiativa primarului Emanoil Savin de a răsplăti, an de an, eforturile dascălilor.

Incinta Castelului Cantacuzino, unde a avut loc această sărbătoare, a fost aproape neîncăpătoare, peste 100 de cadre didactice active sau ieşite la pensie răspunzând invitaţiei de a participa la Ziua Cadrului Didactic.

După înmânarea premiilor, petrecerea a continuat cu muzică şi dans, pe ritmurile binecunoscutului cântăreţ Aurel Moldoveanu.

În încheierea manifestării marea surpriză a serii a constituit-o, bineînţeles, apariţia unui tort de dimensiuni impresionante, modelat cu îndemânare de cofetari, astfel încât să reproducă în miniatură ansamblul arhitectonic al Castelului Cantacuzino.

O bucurie pentru privire, cât şi o desfătare într-adevăr dulce, diversele manifestări organizate la Buşteni fiind deja celebre pentru torturile tematice, având cele mai inspirate forme şi culori.

Adriana Vâjeu

cadre didactice Busteni aniversare 1

Despre Autor

Ziarul de Ploiești (zdp.ro) este continuarea firească a publicației online, Max-Media.ro, care a apărut pe 1 martie 2011, din dorinţa de a oferi publicului un produs media de calitate. Oferim ştiri locale din Prahova, Brașov, Dâmbovița și Buzău. Ne puteți găsi la +40745144044 sau pe e-mail: contact@zdp.ro

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *