Atacuri teroriste la Ankara si Berlin. Ambasadorul Rusiei ucis, zeci de persoane omorate sau ranite (FOTO)

ambasador-rus-ucis-AnkaraLuni, două atacuri teroriste au șocat și uimit prin modul cum au fost duse la îndeplinire. Primul a avut loc la Ankara, unde a fost ucis ambasadorul Rusiei in Turcia, Andrei Karlov (62 de ani). Al doilea s-a petrecut la Berlin, unde un camion a intrat în mulțimea aflată la un târg de Crăciun, la fel ca în atacul de la Nisa.

ambasador-rus-ucis-Ankara-1Karlov a fost împușcat în spate de un individ înarmat, în timp ce ținea un discurs la deschiderea unei expoziții de fotografie, transmit agențiile de presă internaționale.

Atacatorul – despre care turcii afirmă că făcea parte din Ministerul de Interne – a fost împușcat ulterior de către forțele speciale, conform agenției Anadolu, citată de Reuters.

Bărbatul care l-a ucis pe ambasador avea numai 22 de ani și absolvise o şcoală de poliţie în urmă cu doi ani.

atacator-ambasador-rus-politiePotrivit sursei citate, Mevlüt Mert Altıntaş s-a născut în 1994 la Aydin.

În 2014, a absolvit Şcoala de Poliţie Ruştu Unsal din Izmir şi făcea parte din forţele antirevoltă din Ankara.

Iniţial, presa turcă a relatat că atacatorul a reuşit să intre la expoziţia de fotografie cu ajutorul unei legitimaţii de poliţist, însă nu era clar dacă acesta era angajat al poliţiei din Ankara.

Se pare că atacatorul era în afara serviciului în momentul atacului.

Acesta a strigat „Allah akbar! Nu uitaţi Alepul, nu uitaţi Siria! Atât timp cât localităţile noastre nu sunt în siguranţă, nici voi nu veţi simţi gustul siguranţei. Daţi-vă înapoi. Pe mine mă va lua de aici doar moartea. Toţi cei vinovaţi pentru această cruzime vor da socoteală!”,  în momentul atacului asupra ambasadorului Karlov, transmite Reuters.

  • Masacru la Berlin, la Târgul de Crăciun Breitscheidplatz

Berlin truck attack 1Statul Islamic a anunțat că atentatul de la Berlin, soldat cu 12 morți și peste 50 de răniți, conform informațiilor de ultimă oră, a fost plănuit și înfăptuit de adepții săi.

Potrivit primelor informaţii, camionul rula cu aproximativ 65 de kilometri pe oră când a intrat în mulţime şi nu a frânat.

Ar fi înaintat prin Târgul de Crăciun pe o distanţă de cel puţin 80 de metri.

Berlin-Christmas-truck-attack3

Camionul aparţine unei companii poloneze înregistrate la Gdansk, scrie presa locală, citată de Daily Mirror.

Proprietarul companiei, identificat drept Ariel Z, a acordat un interviu postului polonez de radio TVN24.

El a precizat că vărul său urma să meargă la Berlin cu camionul şi că urma să petreacă noaptea în oraş. Bărbatul a mai spus că nu crede că vărul său a făcut un astfel de accident grav, pentru că avea experienţă de 15 ani ca şofer de camion.

Berlin truck attack 2Un bărbat aflat în camionul care a comis atacul de la Berlin a fost împuşcat mortal de forţele de ordine, dar şoferul a reuşit să fugă, fiind arestat ulterior, afirmă surse citate de publicaţia Berliner Zeitung şi de site-ul agenţiei AP.

Despre Autor

Ziarul de Ploiești (zdp.ro) este continuarea firească a publicației online, Max-Media.ro, care a apărut pe 1 martie 2011, din dorinţa de a oferi publicului un produs media de calitate. Oferim ştiri locale din Prahova, Brașov, Dâmbovița și Buzău. Ne puteți găsi la +40745144044 sau pe e-mail: contact@zdp.ro

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *