APM Prahova s-a pricopsit cu un auto-laborator de monitorizare a calitatii aerului, datorita Gratielei Gavrilescu

autolaborator mediu APM PrahovaVineri dimineață, ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a prezentat la sediul APM Prahova auto-laboratorul de monitorizare a parametrilor din aer, singurul din țară până la această oră. Noul echipament a costat 120.000 de euro și poate analiza inclusiv nivelul de radiații.

Auto-laboratorul este dotat cu o mini-stație meteo, care îi permite să monitorizeze calitatea aerului în funcție de direcția vântului.  De asemenea, poate înregistra nivelul de zgomot.

Noul echipament va măsura, printre alți parametri, nivelul de hidrogen sulfurat, dioxid de sulf, compuși organici volatili, amoniac, oxid de azot etc.

Mașina este dotată cu generator, care permite 24 de ore de analize continue. 

Datele colectate sunt transmise în timp real și ajung atât la Agenția de Protecția Mediului Prahova, cât și la minister. 

 

Despre Autor

Ziarul de Ploiești (zdp.ro) este continuarea firească a publicației online, Max-Media.ro, care a apărut pe 1 martie 2011, din dorinţa de a oferi publicului un produs media de calitate. Oferim ştiri locale din Prahova, Brașov, Dâmbovița și Buzău. Ne puteți găsi la +40745144044 sau pe e-mail: contact@zdp.ro

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *