Veolia Ploiesti intentioneaza sa dea drumul la agentul termic. In luna octombrie nu exista subventie !

2 22

fara-caldura-la-PloiestiUrmare a temperaturilor înregistrate în ultimele zile, Veolia Energie Prahova anunţă că în dimineaţa zilei de luni, 2 octombrie 2017, s-au îndeplinit condiţiile legale de pornire a sezonului de încălzire 2017 – 2018 în Municipiul Ploieşti, conform specificaţiilor din HG 425/1994 (media temperaturilor înregistrate în intervalul 18:00 – 06:00 a fost mai mică de 10°C timp de 3 zile consecutive).

Furnizarea agentului termic pentru încălzire se face în mod automat, pe baza unei diagrame de reglaj ce ţine cont de temperatura exterioară, pentru asigurarea confortului termic optim în apartamente, neexistând o intervenţie umană care să modifice parametrii de furnizare.

Când temperatura exterioară depăşeşte valoarea de 13,5°C, furnizarea agentului termic se întrerupe în mod automat.

Asociaţiile de proprietari care încă execută lucrări la instalaţiile interioare de căldură sunt rugate să ne comunice, în cel mai scurt timp, data la care acestea vor fi finalizate, pentru ca tehnicienii noştri să poată încărca şi pune în funcţiune instalaţiile de încălzire, pe baza unei programări prealabile.

Asociaţiile de proprietari care au datorii din sezonul trecut şi care nu au intrat în programul de eşalonare nu pot intra în regimul de furnizare a agentului termic.

 • Prețul gigacaloriei nu este subvenționat până la 1 noiembrie!

Conform legii, Consiliul Local Ploiești poate acorda subvenție la prețul gigacaloriei numai de la 1 noiembrie, când începe oficial sezonul rece. 

Astfel, dacă Veolia va încălzi blocurile din municipiu luna aceasta, cetățenii vor achita 186,97 lei pe gigacalorie.

După 1 noiembrie, subvenția ar putea fi de 30,97 lei/gc, astfel că ploieștenii vor plăti doar 156 lei pe gigacalorie, un preț decent comparativ cu alte reședințe de județ. 

CITEȘTE ȘI: Cata darnicie pe consilierii locali din Ploiesti, fix inainte de alegerile parlamentare! A scazut pretul gigacaloriei

2 Comentarii
 1. Daniela Nicolescu says

  ma poate ajuta cineva cu algoritmul de calcul al apei calde (adica trecerea de la Gcal contorizate la baza blocului si mcubi cititi in apartamente-si care s efactureaza proprietarilor)

 2. Ziarul de Ploiești says

  Formula de calcul a energiei termice este:
  Q = V x Δt x c x ρ unde:
  – Q reprezintă cantitatea de energie termică contorizată [ Kcal ]
  – V reprezintă volumul de apă vehiculat prin instalaţia interioară [ mc ]
  – Δt reprezintă diferenţa de temperatură înregistrată de termorezistenţele montate pe conductele de tur – retur respectiv apa caldă – apa rece [ 0C ]
  – c reprezintă căldura specifică a apei [ Kcal/kg0C ]
  – ρ reprezintă densitatea apei [ kg/mc ]
  Conversii între unităţi de măsură
  1000 KWh = 860 Kcal
  1 MWh = 0,86 Gcal
  GJoule = 0,2388 Gcal
  1 mc = 1000 litri

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.