Uzina Mecanica Plopeni va fabrica arma de asalt ARX 160

1 1.524

Uzina Mecanica Plopeni va fabrica arma de asalt ARX 160. Anunțul fostului ministru al Economiei a fost confirmat, astăzi, de președintele CJ Prahova.

Bogdan Toader a precizat că noua pușcă din dotarea armatei române va începe să fie produsă sub licență Beretta (Italia).

Este vorba de o armă de asalt de generația a patra, cu muniție NATO de calibru 5,56 și recul zero, care poate fi configurată pentru diverse scopuri (cea din fotografie e pentru trupele speciale) și care a fost testată pe câmpul de luptă în Afganistan.

Iată ce a scris președintele Consiliului Județean Prahova:

„Avem vești foarte bune pentru una dintre cele mai importante fabrici de #armament din județul nostru!

Anunțul privitor la revigorarea industriei de apărare din județul Prahova, făcut încă de la începutul acestui an de către domnul Niculae Badalau, ministrul Economiei, s-a concretizat, astăzi, prin semnarea memorandumului de înțelegere între reprezentanții Uzinei Mecanice Plopeni și ai renumitului producător italian de armament Beretta Holding.

Practic, în Plopeni, Prahova- locație aleasă de partenerul italian- industria de apărare românească va fabrica o nouă armă de asalt, de ultimă generaţie, la standarde NATO, în colaborare cu compania Beretta, începerea producţiei fiind preconizată în toamna acestui an. Producţia va fi valorificată atât pentru piaţa internă, cât şi pentru export, însă principalul beneficiar rămâne Armata Romană, obiectivul principal vizând repornirea industriei naţionale de apărare. 

Este un moment important pentru acest sector al economiei prahovene, care a trecut prin multe perioade dificile de-a lungul timpului. Este vorba despre revigorarea industriei de armament prahovene, recunoscută pentru producția de armament și exporturile importante de dinainte de 1990.

Pe acesta cale, îi felicit pe toţi cei implicaţi în scopul atingerii acestui obiectiv, le urez succes şi am încredere că înfiinţarea fabricii de arme de ultimă generaţie pe platforma Uzinei Mecanice Plopeni va întări din punct de vedere economic judeţul nostru.”

Ziarul de Ploiești

1 Comentariu
 1. VOINEA Mircea says

  Ha, ha, ha! Fabrica cu traditie: disponibilizari colective=zeci de mii de someri, comercializare de fier vechi, mult fier vechi…Antena 3 26.05.2010 – Dana GRECU : “stiti cum a ajuns fabrica de la Plopeni, uitati-va aici, un pliant, doamnelor si domnilor, pe care l-am primit ieri in redactie, Plopeni, da? Un pliant despre cate si cum ar trebui sa faca oamenii astia … fosta fabrica de armament …20 000 de oameni lucrau acolo la Plopeni, la fabrica de armament, asta este pliantul pentru expozitie…In momentul de fata sunt niste hale paraginite, da, niste hale goale sau pline cu tot felul de fieraraie, da ?… din care se fura pe capete…o fabrica de armament in lichidare, vor s-o lichideze, dar vor s-o lichideze de tot, adica sa fure tot ce se poate …se fura domnule fier vechi…se fura acolo pe capete, sunt in cadere libera si si-au luat o firma de paza privata, intelegeti, privata, firma de paza privata…”
  Sistemul național de apărare se mai sprijină pe aportul S. UZINA MECANICĂ PLOPENI S.A. ??? S. UZINA MECANICĂ PLOPENI este o filială admirabilă a CN Romarm, este sublimă putem zice, dar lipsește cu desăvarșire la planul de mobilizare și de război !
  Raport de control nr.1643/10.03.2017- Camera de Conturi Prahova:
  1.A fost încasată ilegal de la bugetul de stat suma de 89.000 lei, pentru plata unor drepturi salariale pentru persoane care nu îndeplineau condițiile prevăzute în OUG nr.95/2002. În urma controlului Uzina Mecanică Plopeni a virat la bugetul de stat suma de 89.000 lei și dobânzi în sumă de 8.000 lei, plus penalități în sumă de 4.000 lei și a încheiat un angajament de plată pentru recuperarea plăților efectuate către directorii generali ai societății.
  2.Au fost efectuate plăți fără bază legală, în sumă de 12.000 lei, reprezentând remunerația lunară acordată directorului general (mandatarului), în proporție de 100%, fără a respecta prevederile din contractele de mandat, referitoare la gradul de îndeplinire a criteriilor și obiectivelor de performanță.
  3.Au fost efectuate plăți fără bază legală, în perioada 01.01.2012 – 31.12.2016, în sumă de 329.420 lei, către Sindicatul Liber Plopeni din unitate cu dobânzi penalizatoare în baza OUG nr.13/2011 în sumă de 43.952,09 lei………….

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.