USR Prahova a pornit o campanie de informare despre pesta porcina

0 127

USR Prahova a pornit o campanie de informare despre pesta porcina. Ideea se pare că îi aparține președintelui organizației, senatorul George Marussi (FOTO).

Cei de la USR consideră că autoritățile județene nu au acționat preventiv, după problemele de anul trecut, așa că epidemia a reizbucnit.

COMUNICAT

USR Prahova desfășoară o campanie de informare a cetățenilor cu privire la Pesta Porcină Africană

Epidemia care se confundă cu mandatul ministrului Petre Daea și care a făcut ravagii anul trecut este din nou prezentă, inclusiv în județul nostru.

Prinși complet pe nepregătite în faza precedentă a pestei, autoritățile nu au făcut nimic pentru a preîntâmpina reizbucnirea epidemiei, pentru a informa din timp populația sau pentru a pregăti un set de măsuri pe care să le promoveze la nivelul populației măcar acum, după apariția primelor cazuri confirmate.

În urmă cu aproximativ 10 zile, USR Prahova a declanșat o campanie de informare în județul nostru cu privire la pericolul reprezentat de epidemia de Pestă Porcină Africană, la măsurile recomandate și la eventuale soluții pentru a preveni răspândirea acesteia.

Campania, inițiată de senatorul George Marussi, președintele USR Prahova, constă în pregătirea, publicarea și distribuirea unei broșuri de informare și cu măsuri urgente care trebuie luate și pe care o găsiți inclusiv anexată acestui comunicat. De aproape 10 zile, broșura este distribuită în tot județul Prahova de către reprezentanții filialelor locale. 

Noi, cei din USR Prahova, ne-am săturat să așteptăm ca autoritățile noastre să își facă treabă și nu stăm cu mâinile în sân așa cum o fac PSD-ALDE și celelalte partide care dorm în front inclusiv la nivel local și județean.

Cetățenii trebuie să fie informați și să poată beneficia de îndrumare, mai ales în cazul unor momente de criză, precum cel declanșat în această perioadă de reapariția cazurilor de Pestă Porcină Africană.”

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.