Un nou scandal afecteaza imaginea DGASPC Prahova. Directoarea unui centru, acuzata de subordonati

pacient cu boala de pieleUn nou scandal legat de persoanele cu handicap psihic, aflate în îngrijirea statului într-un centru specializat din Urlați (CIAPAH), a determinat autoritățile din Prahova să deschidă două anchete.

Una, coordonată de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, vizează o cercetare disciplinară cu privire la unele nereguli semnalate în urma unui raport de audit întocmit la nivelul acestui centru, iar cea de-a două este realizată de Consiliul Județean Prahova și vizează acuzele unor angajați cu privire la directorul unității, Niculina Panait.

Concret, o parte dintre angajații Centrului de Asistenţă şi Îngrijire Persoane Adulte cu Handicap din Urlaţi susțin că directorul s-ar folosi de funcția sa pentru a-și rezolva problemele personale chiar în cadrul centrului.

Oamenii spun că Niculina Panait ar veni cu hainele și cu covoarele sale de acasă pentru a le curăța la CIAPAH, dar și că se folosește  de hrana beneficiarilor pentru a face pachete pentru copilul său student.

Mai mult, angajații o acuză pe directoarea că ar fi ascuns o situație gravă care viza direct pacienții internați, în sensul în care nu ar fi raportat la DGASPC faptul că mai multe persoane din centru ar fi avut o boală de piele contagioasă, mai exact râie (vezi foto).

Aceiași angajați susțin că ar fi depus și la DGASPC Prahova o plângere cu privire la aspectele menționate mai sus, însă până în acest moment nu s-a luat nicio măsură.

Pentru că acuzațiile angajaților sunt grave, dar nu știm dacă și reale, solicităm ca datele rezultate din cele două anchete să se facă publice. 

Despre Autor

Ziarul online Ziarul de Ploiești a aparut pe 1 martie 2011. Oferim informatii regionale, din Prahova, Brasov, Buzau si Dambovita, cat si stiri din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe contact@zdp.ro sau sa sunati la 0745144044

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *