Un nou ministru PSD promite finalizarea Palatului Justitiei din Ploiesti

0 153

Un nou ministru PSD promite finalizarea Palatului Justitiei din Ploiesti. A fost început în urmă cu 22 de ani, dar nici acum nu este accesibil magistraților!

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a fost prezentă, joi, la Curtea de Apel Ploieşti şi a susţinut că actualele condiţii de lucru sunt improprii şi e nevoie de accelerarea lucrărilor la Palatul de Justiţie, se arată într-un comunicat al instanței menționate.

“Curtea de Apel Ploieşti a primit astăzi 3 octombrie 2019 vizita doamnei Ana Birchall, Ministrul Justiţiei, eveniment ce constituie răspunsul solicitărilor repetate al conducerii Curţii de Apel Ploieşti de accelerare a lucrărilor de construcţie a clădirii “Palatul de Justiţie” din Ploieşti, în încercarea de rezolvare a situaţiei îndelungate de lipsă a unui spaţiu adecvat de desfăşurare a activităţii judecătorilor şi a personalului auxiliar din cadrul Curţii de Apel Ploieşti şi Tribunalului Prahova”, se arată în comunicatul citat.

Ministrul Justiţiei a vizitat sediul în care îşi desfăşoară activitatea Curtea de Apel Ploieşti, “fiind de acord că actualele condiţii sunt total improprii, chiar greu de imaginat pentru efectuarea unui act de justiţie eficient şi modern, la nivelul standardelor europene”.

Birchall a subliniat că îşi oferă sprijinul pentru eficientizarea activităţilor ce ţin de construcţia noului sediu. Nu e primul ministru PSD, însă! Și Robert Cazanciuc a făcut-o, în 2015…

CITEȘTE ȘI: Robert Cazanciuc deplange conditiile in care lucreaza magistratii de la Judecatoria Ploiesti si…

Ministerul Justitiei a lansat procedura de licitatie pentru finalizarea lucrarilor la Palatul de…

S-ar putea ca Palatul de Justitie din Ploiesti sa mai aiba de asteptat

Reincep lucrarile la Palatul de Justitie. Tribunalul Prahova a anuntat cine este constructorul

“De asemenea, doamna Ministru a vizitat şi noua clădire în care urmează să-şi desfăşoare activitatea Curtea de Apel Ploieşti şi Tribunalul Prahova, obiectiv aflat în derulare şi încă departe de stadiul finalizării, în ciuda faptului că s-a scurs un interval de timp foarte îndelungat de la momentul iniţierii proiectului”, se mai precizează în comunicatul Curţii de Apel Ploieşti.

Început în urmă cu 22 ani, Palatul de Justiţie din Ploieşti este cel de-al doilea obiectiv de investiţie derulat de Ministerul Justiţiei după Palatul de Justiţie din Bucureşti, atât din punctul de vedere al costurilor, cât şi din cel al suprafeţei (19.430 mp desfășurați, 3750 mp suprafaţă construită).

Fondurile alocate clădirii din Ploieşti sunt de 24,4 milioane de lei. Investiţia este finalizată doar în proporţie de 60%!!!

“Prin H.G.nr.874/14.11.2013 a fost modificată H.G.nr.273/2012 pentru aprobarea indicatorilor tehnico – economici ai obiectivului de investiţii Palatul de Justiţie Prahova, iar procedurile privind continuarea lucrărilor la obiectivul de investiţii s-au derulat prin intermediul Direcţiei de Implementare a Programelor Finanţate din Împrumuturi Externe din cadrul Ministerului Justiţiei (…). În anul 2016 s-au demarat lucrările de execuţie în baza proiectului tehnic întocmit de S.C. IPCT S.A. Bucureşti, finanţate prin Acordul de Împrumut nr. 4811 – RO încheiat între Guvernul României şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, ratificat prin Legea nr.205/2006, cu modificările şi completările ulterioare”, precizează Curtea de Apel Ploieşti.

Conform sursei citate, contractul de execuţie a fost încheiat în data de 02.12.2015 de Ministerul Justiţiei cu S.C. Rotary Construcţii S.R.L. Bucureşti, termenul de execuţie a lucrărilor era de 18 luni de la data începerii acestora, respectiv 15.01.2016. Au trecut mai bine de 2 ani (august 2017) de când trebuia să fie gata!

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.