Un medic si alte doua persoane, acuzati ca voiau sa pacaleasca o banca din Ploiesti

0 718

Un medic si alte doua persoane, acuzati ca voiau sa pacaleasca o banca. Indivizii au solicitat 20.000 de euro credit, folosind documente falsificate.

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Prahova s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea de către persoane necunoscute a infracțiunilor de înșelăciune, fals privind identitatea și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Conform unor surse judiciare, la filiala băncii Raiffeisen din Ploiești s-a depus, la data de 6 iunie, solicitarea pentru un împrumut în valoare de 20.000 euro.

Polițiștii au descoperit, însă, că la dosar fusese depusă o carte de identitate falsificată de unul dintre suspecți, care este medic și care ar fi profesat la Spitalul Universitar din București.

Marți, 11 iunie a.c., a fost realizată prinderea în flagrant a persoanei care a solicitat creditul, dar și a celor doi complici identificați în imediata apropiere a unității bancare, toți din municipiul București

În cauză a fost efectuată percheziția corporală a celor trei, percheziția autovehicului folosit de aceștia și două percheziții domiciliare, în București și în comuna Balotești.

Cu ocazia percheziției autovehiculului, în torpedo au fost identificate mai multe bunuri ce au legătură cu activitatea infracțională, respectiv 4 cărți de identitate cu privire la care există suspiciunea că sunt falsificate.

De asemenea, au fost identificate mai multe înscrisuri ce atestă faptul că persoanele în cauză au solicitat împrumuturi și la alte instituții bancare sau financiar nebancare, sume de bani, în lei și în valută, precum și mai multe cartele telefonice, fiecare având aplicate bilețele cu nume ce se regăsesc pe cărțile de identitate suspecte a fi falsificate.

Cu ocazia percheziției efectuate la locuința unuia dintre aceștia, a fost identificată suma de 30.000 lei care a fost ridicată și indisponibilizată.

În cauză a fost dispusă măsura preventivă a reținerii pentru o perioadă de 24 de ore a celor trei bărbați, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, cu propunere legală.

Conform unor informații, medicul a refuzat să coopereze cu anchetatorii, susținând că nu este vinovat.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.