Un fost ministru al Justitiei considera ca Penitenciarul Ploiesti ar trebui demolat

Penitenciarul PloiestiFostul ministru al Justiției, prahoveanul Robert Cazanciuc, spune că cel puțin două penitenciare din România ar trebui demolate. În jurul lor s-au format adevărate ghetouri, susține fostul ministru, într-un interviu pentru Libertatea. 

robert_cazanciuc_foto” În partea a doua a mandantului meu de ministru al Justiției am făcut un proiect prin care am evaluat toate penitenciarele. Atunci am spus că Ploieștiul trebuie închis, dărâmat şi construit altul nou. Târgu Jiu trebuie închis, dărâmat şi construit altul nou. Nu ai ce să faci. La Ploiești, ai un penitenciar în centrul orașului, înconjurat de case. Nu are nicio șansă. E un fel de mic ghetou acolo, pe care îl ținem în viaţă în secolul XXI. E o rușine ce se întâmplă acolo, la fel cum se întâmplă în spitale sau în alte zone. Discutăm despre responsabilitatea în zona Ministerului Justiției. Investiția este foarte mare pentru ca un penitenciar să respecte standardele. De aceea, în 2014, împreună cu ministrul italian al Justiției, am solicitat Comisiei Europene alocarea de fonduri pentru a construi penitenciare. Noi putem discuta despre respectarea drepturilor fundamentale, în abstract. Este nevoie de investiții. Demersului României şi Italiei i s-au mai alăturat încă zece state .”, a spus Cazanciuc. 

Despre Autor

Ziarul online Ziarul de Ploiești a aparut pe 1 martie 2011. Oferim informatii regionale, din Prahova, Brasov, Buzau si Dambovita, cat si stiri din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe contact@zdp.ro sau sa sunati la 0745144044

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *