Trump ameninta Turcia cu represalii economice. Afla motivul

0 37

Trump ameninta Turcia cu represalii economice. Afla motivul pentru care președintele SUA a fost obligat să-și schimbe poziția.

Donald Trump a ameninţat că ″va distruge şi elimina total economia Turciei″⁣ dacă Ankara va face ceea ce el ar considera că “depăşeşte limitele” în Siria, după ce anterior a anunţat că nu va opri o invazie turcă în nord-estul Siriei.

Această schimbare de optică a venit după ce Senatul SUA a anunțat, de asemenea, că va sancţiona Turcia şi chiar va suspenda ţara din NATO dacă această ţară va invada nord-estul Siriei şi va ataca forţele kurde, a declarat luni senatorul Lindsey Graham, relatează dpa.

”Vom introduce sancţiuni bipartizane împotriva Turciei dacă ea va invada Siria şi vom solicita suspendarea ţării din NATO dacă ea va ataca forţele kurde care au ajutat SUA în distrugerea Califatului Statului Islamic”, a scris Graham pe Twitter.

Graham, care este adesea un susţinător vocal al lui Trump, a spus că lucrează cu senatorul democrat Chris Van Hollen la un proiect de lege şi speră într-o majoritate ”împotriva veto-ului” în camera superioară.

”Congresul trebuie să dea clar de înţeles că Turcia va plăti un preţ greu dacă îi va ataca pe kurzii sirieni”, a spus Van Hollen, denunţând ”decizia lui Trump de a-i trăda” pe kurzi.

Membrii ambelor partide, democrat şi republican, l-au criticat pe preşedinte pentru decizia sa de a permite Turciei să intre în nordul Siriei şi să atace forţele conduse de kurzi, care au fost partenerul principal al Washington-ului în lupta împotriva Statului Islamic.

Preşedintele se confruntă cu critici în Congres în legătură cu decizia sa de a retrage trupele americane din zona de frontieră. Casa Albă a anunţat că Turcia va continua operaţiunea sa în Siria şi că SUA nu vor fi implicate.

Pentru a scăpa de presiunea din propriul partid, pe această temă, Trump a dat un anunț…abrupt:

″După cum am afirmat cu tărie înainte, şi doar reiterez, dacă Turcia va face orice pe care eu, în marea şi neegalata mea înţelepciune, o voi considera ca depăşind limitele, eu voi distruge şi elimina total economia Turciei (am mai făcut-o înainte!), a scris Trump pe Twitter, referindu-se la sancţiunile impuse anul trecut.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.