Trei stații CFR din Prahova urmează să fie modernizate

0 1.080

Trei stații CFR din Prahova urmează să fie modernizate. Este vorba despre gările din Ploiești Vest, Sinaia și Bușteni. Proiectul este finanțat de UE.

Compania Națională de Căi Ferate a anunțat că șapte companii româneşti de specialitate au depus oferte în cadrul licitaţiilor publice pe care le-a organizat, în urma derulării unui program național finanțat cu fonduri nerambursabile.

Se întocmesc studii de fezabilitate pentru modernizarea a 44 de staţii de cale ferată, iar proiectul costă 16,5 milioane lei, fără TVA.

Ofertele depuse pentru cele 12 de staţii de cale ferată din Târgovişte, Ploieşti Vest, Sinaia, Buşteni, Videle, Titu, Suceava Nord, Paşcani, Vatra Dornei Băi, Vereşti, Dolhasca şi Gura Humorului (Oraş) au fost evaluate din punct de vedere tehnic, în prezent fiind în evaluare ofertele financiare.

  • Ce se va schimba

“Studiile de fezabilitate pentru cele 47 de staţii, incluse de CFR SA în noul program de modernizare a staţiilor de cale ferată, au ca obiectiv prioritar asigurarea unor servicii de calitate într-un spaţiu modern, adaptat cerinţelor pieţei şi nevoilor călătorilor, cu accent deosebit pe: modernizarea şi repararea clădirilor de călători, inclusiv facilităţi pentru persoanele cu mobilitate redusă; înălţarea peroanelor în conformitate cu standardele europene, modernizarea copertinelor, a liniilor din staţii, pasajelor, pasarelelor şi asigurarea accesului la peroanele intermediare; asigurarea sistemelor de ventilaţie şi încălzire, montarea de panouri fonoabsorbante; modernizarea echipamentelor de telecomunicaţii şi de informare a publicului călător; înlocuirea instalaţiilor electrice, sanitare şi termice şi refacerea sistemului de drenaj; asigurarea elementelor de siguranţă în staţii, prin construirea unor rampe speciale pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi, balustrare, garduri de siguranţă între liniile din staţii etc”, se mai menţionează în comunicatul CFR SA.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.