Traian Basescu a participat la lansarea candidatilor PMP Prahova, la Paulesti

lansare candidati PMP PrahovaO sală din Păulești, care de obicei găzduiește nunți, a fost special amenajată pentru lansarea candidaților Partidului Mișcarea Populară – filiala Prahova, eveniment la care a participat și președintele formațiunii, Traian Băsescu.

Peste 800 de membri PMP l-au întâmpinat pe acesta cu urale, semn că toți trag speranța că Băsescu are puterea să urce partidul în sondaje.

Iar președintele PMP Prahova, Cătălina Bozianu, care este și candidat la funcția de primar în Ploiești, a declarat că Partidul Mișcarea Populară reprezintă „Acel proiect nou cerut de oameni. 80% din membrii Organizației Prahova nu au mai făcut politică. În fața cetățenilor, partidele vechi nu mai sunt credibile. Aceste partide s-au transformat în structuri mamut, care au pierdut contactul cu realitatea și cu oamenii. PSD și PNL au ajuns niște uriași cu picioare de lut. Oamenii așteaptă altceva de la clasa politică, așteaptă o alternativă.”

Dna Bozianu a mai spus și că, în Prahova, PSD și PNL trăiesc „în cârdășie și complicitate”, iar Ploiești este „un oraș captiv al celor două partide”.

Plin de vervă, ca de obicei, Băsescu a anunțat câteva ținte mai mult decât ambițioase, între care și faptul că își dorește ca, peste câțiva ani, PMP să obțină 40% din voturile electoratului.

„Nu v-a fost ușor, sunt convins. Sunteți un partid foarte tânăr, un partid care abia de doi ani a început să-și formeze structurile și să-și caute oamenii. Cel mai mult mi-a plăcut faptul că oamenii au venit singuri spre acest partid și un procentaj impresionant de membri ai partidului nostru îl reprezintă cei care nu au mai făcut politică până acum. Aceia care au spus că nu mai vor să stea deoparte, că vor să se implice. Este un lucru pentru care vă și felicit, dar cel mai important este că-mi doresc din tot sufletul să vă mulțumesc. Să vă mulțumesc pentru că, până la urmă, degeaba am avut eu ideea că trebuie creat un partid. Dacă nu erați dumneavoastră rămânea doar o idee. […]. Astăzi avem un partid care se bate peste tot pentru primul loc. […] Îmi doresc mult ca, la alegerile din 2016, fie că vorbim de cele de la locale, fie că vorbim de cele parlamentare, să obținem rezultate foarte bune. Dar obiectivul nostru trebuie să fie să ajungem un partid de 40 de procente”, a susținut Traian Băsescu, în ropote de aplauze.

El a anunțat și că nu vrea să candideze pentru o funcție în administrație, fapt care ar contrazice zvonurile privind implicarea sa în campania electorală din București.

„Eu nu mai am de ce să fiu ales ca politician în România. Am fost în două mandate membru al Parlamentului, am avut două mandate ca primar general al Capitalei și am fost două mandate ales președintele României. Nu mai vreau nimic pentru mine. Aș vrea, însă, să mai fac ceva pentru români. Și acest ceva înseamnă transferul unei experiențe uriașe.”, a precizat Băsescu.

Traian Băsescu nu a uitat nici de mai vechiul său adversar politic, Adrian Năstase, pe seama căruia s-a amuzat amintindu-și un episod din 2004.

„Am participat la multe competiții în viața mea. Și înainte să intru în politică am fost în competiția profesională, la 34 de ani comandam o navă de 306 metri – era visul oricărui absolvent de la Academia Navală. În politică am fost în multe situații critice în competiție, fie că vorbim de alegerile de la primărie din 2000 sau de alegerile prezidențiale din 2004. Nimeni nu credea că pot să bat PSD. I-am bătut pentru că am crezut în mine și în echipa mea, în ceea ce afirmam. Rezultatul a fost că la al doilea mandat Geoană a rămas singur prin piață, pentru că a fost un singur tur. Cine credea că în 2004 poate fi bătut Adrian Năstase? Credeam doar eu și votanții mei. Dar altfel, sociologii, toți deștepții, îl dădeau câștigător. Săracul își pregătise și Constituția cu mandat de cinci ani, și vila. Sigur că în seara alegerilor l-am sunat și i-am mulțumit și pentru vilă, și pentru Constituție.”, a declarat Traian Băsescu.

LISTA CANDIDAȚILOR PARTIDULUI MIȘCAREA POPULARĂ ÎN LOCALITĂȚILE DIN JUDEȚUL PRAHOVA

Cătălina Bozianu (Ploiești)
Adrian Ioan Pițigoi (Câmpina)
Gabriel Florea (Vălenii de Munte)
Constantin Mateescu (Urlați)
Laurențiu Cornel Mare (Slănic)
Constantin Marcoci (Sinaia)
Marius Petre Cristian (Plopeni)
Marius Fronoiu (Mizil)
Marius Cristi Popa (Comarnic)
Valentin Cădescu (Bușteni)
Dragoș Bercăroiu (Breaza)
Nicolae Cordoși (Boldești – Scăeni)
Iordache Tiberius (Băicoi)
Ion Mușat (Azuga)
Mădălin Constantin Pintea (Adunați)
Gheorghe Laurențiu (Albești Paleologu)
Costel Cristinel Manea (Aluniș)
Viorica Mihai (Ariceștii Rahtivani)
Georgian Cosmin Baraulea (Balta Doamnei)
Gabriela Șerban (Bănești)
Alexandru Dumitru (Bărcănești)
Florin Niculaie Stoica (Bătrâni)
Bogdan Frangulea (Berceni)
Romică Dilimot (Bertea)
Marin Toader (Blejoi)
Radu Mircea (Brazi)
Gheorghe Comșa (Brebu)
Alina Beatrice Ioniță (Bucov)
Ioniță Niță (Călugăreni)
Gogean Dumitru (Cărbunești)
Cătălin Anghel (Ceptura)
Mircea Dinescu (Chiojdeanca)
Maria Matache (Ciorani)
Gheorghe Stancu (Cocorăștii Mislii)
Mihaela Duță (Cornu)
Constantin Grigore (Cosminele)
Nicolae Petre (Drăgănești)
Georgeta Răducanu (Dumbrăvești)
Vasile Bodea (Filipeștii de Pădure)
Marius Elisei Nucșoreanu (Florești)
Leonard Ion Mareș (Vadu Săpat)
Victor Vișan (Valea Călugărească)
Ciprian Susu (Valea Doftanei)
Ion Marius (Vărbilău)
Nicolae Soare (Vâlcănești)
Ilie Potocea (Tomșani)
Ion Gheorghe Molea (Tinosu)
Alexandru Chirobocea (Telega)
Jianu Tache (Tătaru)
Cristian Dragnea (Târgșoru Vechi)
Alexandru Barbu (Talea)
Marius Necula (Surani)
Loredana Gabriela Stroescu (Ștefești)
Daniel Ceaușu (Starchiojd)
Marian Lucian Albu (Șotrile)
Ion Răzvan (Șirna)
Ioan Meteleciu (Secăria)
Alexandru Păun (Scorțeni)
Ion Cernica (Sângeru)
Marius Ninaci (Râfov)
Sorin marinescu (Puchenii Mari)
Dragoș Vasile Patran (Provița de Sus)
Cosntantin Găman (Provița de Jos)
Adrian Balea (Predeal Sărari)
Decebal Neag (Posești)
Daniel Florea (Poenarii Burchii)
Daniel Nenu (Poiana Câmpina)
Petre Iorga (Păulești)
Crăciun Răzvan (Mănești)
Gheorghe Puiu (Măneciu)
Marius Crișan (Măgureni)
Viorel Pătrăscioiu (Jugureni)
Gheorghe Dițoiu (Gura Vitioarei)
Alexe Dan (Izvoarele)
Maria Gheorghe (Gura Vadului)
Mădălina Dudu (Gornet)
Ion Voicu (Gorgota)
Petre Nicolae (Drăgănești)
Aurel Dragomir (Bălțești)
Stanciu Cristian (Măgurele)

Despre Autor

Ziarul online Ziarul de Ploiești a aparut pe 1 martie 2011. Oferim informatii regionale, din Prahova, Brasov, Buzau si Dambovita, cat si stiri din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe contact@zdp.ro sau sa sunati la 0745144044

Alte Știri

2 Comentarii

  1. Pingback: Partidul Mișcarea Populară | Președintele Traian Băsescu a fost prezent la lansarea candidaților PMP Prahova

  2. Pingback: Mișcarea Populară

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *