TCE Ploiesti majoreaza salariile si sporurile, de la 1 august 2018

1 184

TCE Ploiesti majoreaza salariile si sporurile, de la 1 august 2018, deși societatea de transport călători are o situație financiară precară. Directorul Nicolae Alexandri a confirmat, pentru Ziarul de Ploiești, această informație. 

Acesta a precizat că, în medie, creșterile de venituri la salariați vor fi de 7-8 procente.

A fost un conflict de muncă, mediat de ITM Prahova. Oricum expira vechiul contract colectiv și trebuia să negociem altul. De la 1 august 2018, vom acorda 5% în plus la salarii, iar în ceea ce privește sporurile acestea vor crește cu 5 – 15%„, a declarat Nicolae Alexandri.

Directorul TCE Ploiești a spus că așteaptă ca și Consiliul Local – în calitate de unic acționar – să voteze majorarea tarifelor pentru bilete și abonamente pe o zi, în caz contrar societatea fiind pregăttă să ceară acest lucru în instanță.

Între timp, Primăria Ploiești a primit auditul comandat companiei Pricewaterhouse Coopers, care a costat 102.000 lei plus TVA și care face referire la eficiența economică a TCE.

Rezultatele analizei financiar-contabile de la Transport Călători Express SA sunt confidențiale, dar edilul Adrian Dobre a precizat că oricine din conducere Primăriei Ploiești și toți consilieri locali pot avea acces la detalii, dacă semnează un acord de confidențialitate, așa cum a cerut auditorul. De altfel, rezultatele și, eventualele măsuri, urmează să fie dezbătute în Consiliul Local.

Primăria Ploiești a mai solicitat și un audit pentru oportunitatea reatribuirii contractului de delegare de gestiune, semnat cu Transport Călători Express SA, care expiră în noiembrie 2019. Costul aferent este de 60.000 lei plus TVA.

Interesant este că TCE are datorii mari către stat și nu este sigur nici de faptul că aleșii locali vor acoperi subvenția pentru acordarea abonamentelor gratuite către anumite categorii defavorizate, cum ar fi pensionarii, elevii și veteranii de război.

Ziarul de Ploiesti

CITEȘTE ȘI: Un document intern arata dezastrul de la TCE Ploiesti: pierderi de peste 9 milioane lei, datorii…

1 Comentariu
  1. […] CITEȘTE ȘI: TCE Ploiesti majoreaza salariile si sporurile, de la 1 august 2018 […]

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.