SUA isi creeaza prima forta spatiala din lume. Afla ce misiune are

0 437

SUA isi creeaza prima forta spatiala din lume. Afla ce misiune are „Space Force”, care apare la dorința președintelui Donald Trump.

Proiectul prevede ca forţa spaţială să dispună de circa 15.000 de militari, iar crearea sa ar costa 2 miliarde de dolari pe parcursul a 5 ani.

Dacă va fi aprobată de Congres, forţa spaţială va fi primul serviciu creat de armata americană după US Air Force în 1947.

Într-o primă fază, „Space Force” va funcţiona ca un comandament militar în cadrul armatei aerului. Apoi, ea poate deveni o forţă în toată regula, cu propriul şef de stat major şi un subsecretar pentru spaţiu, dar tot sub controlul armatei aerului, după modelul corpului de elită al puşcaşilor marini, care operează în cadrul US Navy.

„Acesta este un moment istoric pentru ţara noastră”, a declarat ministrul interimar al apărării, Patrick Shanahan, citat într-un comunicat. „Proiectul de lege al Ministerului Apărării este un pas strategic menit să asigure interesele naţionale vitale ale Statelor Unite în spaţiu”, a adăugat el.

Oficial, „Space Force” are rolul de a apăra sateliții strategici ai SUA de un eventual atac al Chinei sau Federației Ruse, dar și de a dezvolta arme care pot ataca de pe orbita pământului diverse ținte terestre sau care vin din spațiu.

În 2016, un hacker american care a pătruns în serverele NASA a afirmat că a găsit dovezi că Statele Unite dispun deja de o flotă spațială.

Ziarul de PLoiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.