Structura care va inlocui podul de lemn din Ploiesti va fi gata la timp

0 517

Structura care va inlocui podul de lemn din Ploiesti va fi gata la timp. Cel puțin așa susține primarul Adrian Dobre, care a inspectat șantierul.

Investiția costă administrația locală aproape 20 milioane de lei plus TVA.

Proiectul poartă denumirea de “Creare pasaj de trecere între strada Depoului și strada Mimiului – Podul de Lemn” și este realizat de o asociere de firme: SC Europan Prod S.A. (lider asociere) – S.C. Dalex Grup S.R.L. (asociat) – S.C. Daria Const S.R.L. (asociat), S.C. Vio-Top S.R.L. (asociat) -S.C. Road Construct S.R.L.(asociat) – S.C. Ria Design Consulting S.R.L.

Noua structură metalică (de tip GZCJ) va avea o lungime de cel puțin 70 de metri și o lățime de minimum 10,9 metri, fiind dotată cu două benzi de carosabil, care va permite traficul auto din ambele părți, plus trotuare pentru pietoni.

Cel mai important, lucrarea trebuie să prezinte garanția că nu se va prăbuși peste linia ferată București – Ploiești, peste care trece! În acest sens, infrastructura va fi alcătuită din doua culee de beton armat, fundate direct.

„Lucrările pentru Podul de Lemn sunt în grafic. Ieri am verificat atât fabricarea componentelor din metal ale podului cât și situația din șantier, lucrările pentru piloni. Conform programului stabilit, la finalul lunii august, podul va fi pregătit pentru asamblare.”, a scris primarul Adrian Dobre.

Vechiul pod de lemn, demolat între timp, fusese construit în 1930 și consolidat în 1970.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.