SRI va monitoriza cheltuirea banului public printr-un sistem inteligent

0 192

SRI va monitoriza cheltuirea banului public printr-un sistem inteligent. Anunțul vizează implementarea unui proiect finanțat din bani europeni.

Pe propria pagină de internet, Serviciul Român de Informaţii a anunțat că, „prin Unitatea Militară 0929 Bucureşti, în calitate de beneficiar al finanţării nerambursabile, a finalizat la termen implementarea proiectului SII ANALYTICS – Sistemul informatic de integrare şi valorificare operaţională şi analitică a volumelor mari de date, cod MySMIS2014+ 101622, co-finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020″.

Acest sistem premite „dezvoltarea funcţiei de prevenţie, detectare şi luare de măsuri pentru reducerea redundanţei plăţilor în zona publică, prevenirea fraudei şi abuzurilor şi creşterea eficienţei în actul guvernamental”, aşa cum a fost constatat şi de către Organismul Intermediar pentru Promovarea Societăţii Informaţionale (OISPSI), precum şi de auditorul extern contractat să verifice corecta implementare a proiectului, în intervalul decembrie 2018 – februarie 2019″.


SII ANALYTICS va permite SRI să obţină răspunsuri rapide, în mai puţin de 60 de secunde, la întrebări de tipul:

– care sunt societăţile comerciale ai căror acţionari sau administratori figurează la mai mult de N societăţi comerciale şi au cazier judiciar?

– care sunt societăţile comerciale înfiinţate între anii AAAA-AAAA, cu numărul mediu de angajaţi în perioada BBBB-BBBB mai mic decât N şi cu rambursări de TVA mai mari de S lei?

– care sunt societăţile comerciale cu cifra medie / angajat mai mare decât media + P% din abaterea medie standard a codului CAEN X?

– care sunt persoanele fizice al căror venit personal declarat pe perioada AAAA – AAAA şi creditele bancare contractate pe perioada BBBB – BBBB este cu P% mai mic decât numărul de metri pătraţi de teren / clădiri * V şi auto de valoare minim S lei, dobândite în perioada CCCC – CCCC?

Implementarea întregului sistem informatic va fi însoţită de dezvoltarea unei platforme Big Data şi a unei componente de acces securizat în condiţii de mobilitate, extensie a platformei Big Data. ADVERTISING.

Ziarul de Ploiești

sursa informații: Profit.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.